IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кои британски компании ще извлекат печалба от бебето на Меган и Хари?

Кралското бебе няма да окаже същото въздействие като сватбата на двойката през май

17:09 | 15.10.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Раждането на дете, което е седмо в реда за наследяване на трона, може да не изстреля нагоре продажбите на дребно във Великобритания. Но като се има предвид колко очарован е светът от бъдещата майка Меган Маркъл, има някои компании, които може да се възползват в идните месеци, пише Bloomberg.

Когато Меган се омъжи за принц Хари през май, цялостните продажби на дребно във Великобритания нараснаха, тъй като хората харчеха пари за храна и напитки за партита в чест на сватбата. Кралското бебе няма да окаже същото въздействие, отчасти защото по принцип е по-трудно да определиш дата за парти по повод раждане в сравнение със сватба. Все пак някои сектори ще получат малка подкрепа.

Магазините за дрехи

Много е вероятно всички дрехи, които херцогинята на Съсекс носи по време на бременността си, особено роклите за бременни, да се разпродават, ако клиентките успеят да се доберат до тях или до сходни по стил одежди. Същото може да се случи и с дрехите, с които родителите обличат новороденото. Това става постоянно с херцогинята на Кеймбридж, като рокля, носена от съпругата на принц Уилям, се разпродава, веднага щом тя бъде заснета с нея. Холандският производител на детски колички Bugaboo International подобри резултатите си, след като Кейт беше заснета да разхожда децата си с една от количките й.

Контрастът в стиловете също може да е от значение. Разликата в начина на обличане на Меган и Кейт вероятно ще изпъкне в медиите, казва Пол Хикман, ръководител на отдел „Изследване на потребителите“ в компанията Edison Investment Research. Това може да увеличи продажбите на производители и търговци на дребно, които продават сходни дрехи с носените от Меган.

Така че трябва да се наблюдават специализирани производители на бебешки стоки като Mothercare, универсални магазини като Debenhams и House of Fraser, притежавана от Sports Direct International. Лек тласък може да получат и вериги като Hennes & Mauritz, собственика на Zara Inditex и Asos.

Супермаркети

Разходите за хранителни стоки едва ли ще се увеличат колкото при сватбата на херцога и херцогинята на Съсекс, но все пак вероятно ще отбележат известни печалби. Например, когато принц Джордж започна училище през септември 2017 г., беше регистриран ръст на търсенето на френска леща, след като тя се появи в училищното обедно меню, отбелязва Хикман.

Хазарт

Отново ползата ще е минимална, но букмейкърите може да се възползват от залозите на хората за името на бебето и евентуално за деня на раждането му. Преди раждането на третото дете на херцога и херцогинята на Кеймбридж букмейкърските къщи регистрираха ръст на залозите върху името Албърт, но в крайна сметка двойката кръсти бебето Луи.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:08 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още