IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Търговският регистър спешно се нуждае от надграждане за съхранение на памет

Агенцията по вписванията обяви обществена поръчка за осигуряване на допълнително дисково пространство за съхранение на данни със 120 терабайта

17:52 | 15.10.18 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Търговският регистър може да спре работа до 20 дни, заради липса на достатъчно свободна памет в дисковете за съхранение на данни.

Това пише в решението си да обяви обществена поръчка Агенцията по вписванията. Стойността на поръчката е за 190 хил. лева за "надграждане на съществуващите дискови масиви за съхранение на данни" със 120 терабайта.

Поради спешността на поръчката, от агенцията са изпратили покана за директно договаряне със "Сиенсис" АД "Ссарм" ЕООД, "Парафлоу Комуникейшънс"ООД и "Телелинк бизнес сървисис" ЕАД, се вижда от сайта на агенцията с обявлението за поръчката.

От Агенция по вписванията обясняват, че са обявили обществена поръчка за надграждане на съществуващите дискови масиви за съхранение на данни след детайлен технически анализ, като целта им е да  гарантират безотказната работа на регистрите.

“Необходимият допълнителен ресурс възлиза на 300 ТБ, като 120 ТБ следва да се осигурят неотложно и при спазване на разпоредбите на действащото законодателство”, посочват в съобщение от Агенцията по вписванията.

От там уверяват, че всички поддържани от нея регистри работят в пълната си функционалност. От Агенцията напомнят, че и към този момент продължават следствените действия на компетентните органи за разкриване на причините, довели до нарушения достъп до Търговския регистър и регистър на юридическите лица с нестопанска цел през август.

С цел опазване на релевантни към разследването данни, ръководството на Агенцията се въздържа от действия по изтриване на данни от информационните масиви, като обемът на тези данни възлиза на 80 ТБ.

За да се спазват приетите добри практики за информационна и мрежова сигурност, Агенцията изпълнява дейности, които ангажират още от наличния ѝ технологичен ресурс, посочват от ведомството.

От обявлението:

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 18:34 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
neverland
преди 5 години
200 бона за 300 тб памет, не е ли множко!? По сайтовете пишат друга цена за 1 тб памет. Сигурно самото внедряване е скъпата част, а не чисто хардуерната част.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още