IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тръмп: Аз съм истински защитник на околната среда

Но това не означава, че трябва да принудим всички предприятия да сложат ключа под изтривалката, твърди американският президент

09:03 | 16.10.18 г. 24
Автор - снимка
Създател
<p>
	Тръмп по време на изявата си в щата Джорджия след преминаването на урагана Майкъл. Снимка: Ройтерс</p>

Тръмп по време на изявата си в щата Джорджия след преминаването на урагана Майкъл. Снимка: Ройтерс

Президентът на САЩ Доналд Тръмп се обяви за „истински защитник на околната среда“, но въпреки консенсуса сред учените заяви, че не може да каже дали човешката дейност е причина за климатичните промени, предаде AFP, цитирана от БТА.

„Искам абсолютно чиста вода, искам възможно най-чист въздух, какъвто вече имаме, това се подобри за последната година", заяви президентът, без да уточни на какви данни се позовава.

„Аз съм истински защитник на околната среда. Много хора се усмихват, когато го чуят", добави президентът, който посети щата Джорджия след преминаването на урагана Майкъл.

„Ще имам най-чистия въздух. Но това не означава, че трябва да принудим всички предприятия да сложат ключа под изтривалката", продължи той. На въпрос за климатичните промени, които в миналото е наричал "шега", президентът отвърна: "Има нещо, независимо дали се дължи на човешката дейност или не", продължи той.

През юни 2017 г. Тръмп оттегли Съединените щати от Парижкото споразумение за климата.

Според изчисления на учени от Харвардския университет правителството на Тръмп е отменило или започнало да отменя 76 закона и регламента за околната среда, с което фактически отхвърля целите за намаляване на парниковите газове, определени от предшественика му Барак Обама, отбелязва APP. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:45 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

3
rate up comment 9 rate down comment 2
Sakamano
преди 5 години
Ти обаче нито си историк, нито си грамотен. Както и Тpoмбoна. Заключенията на учените се базират на дългогодишни прецизни изследвания, а вашите - на тенденциозни предположения и кухи политически фрази. Климатичните промени са факт и няма съмнение, че поне частично се дължат на човешка дейност. Съмнявам се, че е възможно да бъдат забавени или спрени, но поне можем за в бъдеще да не повтаряме същите грешки. Единственото с което съм съгласен е, че изискванията към бизнеса не трябва да бъдат прекалено радикални, за да му се даде възможност да се адаптира, а не да бъде убит.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 7 rate down comment 6
KPetkov
преди 5 години
Има, има консенсус. Според една студентска дипломна работа от 10-те книги, които студента бил прочел, в 9 пишело, че човешката дейност оказва влияние върху природата. Айде стига бе, голямо откритие :) Те ***.те отдавна са го открили това. Като изсекат една гора и микроклиматът се попроменя :) Майтапът е голям. Плащаме на някакви учени, за да докажат това, което Бат Рангел знае от векове :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 8 rate down comment 4
Sokratus
преди 5 години
Отвреме на време е хубаво да се мълчи! Особено като дедо Дони се цепи!Ама така правят умните хора!хахаха
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още