IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ремонтите на АМ "Люлин" приключват на 22 октомври

Регионалният министър откри ремонтирания мост над р. Струма в Перник

16:16 | 16.10.18 г.
<p>
	Атракциони в &bdquo;Парк на предизвикателствата&ldquo;.<em> Снимка: Община Перник</em></p>

Атракциони в „Парк на предизвикателствата“. Снимка: Община Перник

Ремонтите на автомагистрала "Люлин" ще приключат на 22 октомври, обяви в Перник министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова. Тя посочи, че в момента в района се работи по укрепването на свлачището на 9-и километър.

"След отварянето на двете платна за движение ще започне ремонтът на пътя Перник – София през Владая", каза регионалният министър.

Петя Аврамова напомни, че 22 млн. лева от Оперативна програма „Региони в растеж“ се влагат в социална, образователна, пътна, административна инфраструктура и подобряване на градската среда в Перник.

"С тези средства градът ще се превърне в едно привлекателно и желано място за живот”, посочи тя при посещението си в Перник в навечерието на празника на града.

Там регионалният министър откри „Парк на предизвикателствата“ в местността „Войниковец“ и ремонтирания мост над река Струма при едноименната улица, които са част от проекта на общината „Подобряване на градска среда в град Перник“, финансиран от управляваната от министерството програма.

“Паркът е изграден на над 20 декара, със съоръжения за отдих и игра на малки и големи деца. В „Парка на предизвикателствата“ са обособени зона за катерене, „скаутска зона“, трасета за маунтинбайк и зона "Търсене на философския камък", където има възможност за логическа игра.

При ремонта на моста над река Струма са подобрени транспортно-експлоатационните качества и носимоспособността на съоръжението и пътната настилка и е осигурено надеждно отводняване, съобщи пресцентърът на строителното ведомство.

По проекта на община Перник за подобряване на градската среда на стойност почти 4 млн. лева са реновирани над 32 хиляди кв. метра площи, в които е извършено строителство или рехабилитация. От обновената градска среда ще се възползват близо 88 хил. души, като е осигурена достъпност за инвалиди или семейства с малки деца. Като част от проекта вече беше благоустроено междублоковото пространство в кв. „Тева“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:58 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още