IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Депутатите от НФСБ свалиха доверието си от Волен Сидеров*

Хората на Валери Симеонов се разграничават от публичните изявления на лидера на „Атака“

10:34 | 17.10.18 г. 2
<p>
	<em>Снимка: Олег Попов, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

Депутатите от НФСБ в коалицията "Обединени патриоти" обявиха в писмо до медиите, че свалят доверието си от лидера на "Атака" Волен Сидеров, който е и председател на парламентарната група на патриотите.

Народните представители твърдят, че Сидеров за пореден път е нарушил решение на Политическият съвет на коалицията от 11 септември 2018 г.

С това решение „се одобрява и подкрепя дейността на представителите на Коалицията – членове на Министерския съвет". То е подписано от тримата председатели на партиите от коалицията.

НФСБ заява, че: 

Считано от 17 октомври 2018 г. народните представители на НФСБ снемат доверието от Волен Сидеров като изпълняващ длъжността председател на парламентарната група "Обединени патриоти";

От днес депутатите от НФСБ ще се представляват от заместник-председателите на партията Валентин Касабов и Борис Ячев;

Публичните изявления и поведението на Волен Сидеров в страната и чужбина (вкл. в Русия) по никакъв начин не следва да се обвързват с НФСБ.

Писмото е подписано от депутатите Валентин Касабов,  Борис Ячев, Христиан Митев, Петър Петров, Славчо Атанасов, Георги Колев, Йордан Апостолов, Росен Живков.

Предполага се, че решението на хората на Валери Симеонов е заради директните обвинения на Сидеров към лидера на НФСБ, отправени снощи от ефира на спряната телевизия "Алфа".

В четири кадъра националистът Сидеров обвини Валери Симеонов, че призовава за неспазване на канона и открито иска разкол на църквите в Македония и Украйна. Лидерът на "Атака" обвинява коалиционния си партньор, че е човек на Сорос.

Той пише още, че Истанбулската конвенция е щяла да мине под натиска на Симеонов и шефа на депутатите от ГЕРБ Цветан Цветанов, но била спряна само благодарение на яростното противопоставяне от страна на Сидеров.

Позицията на ВМРО

За ВМРО винаги е било фундаментално важно единството на патриотичните сили и сега, когато това е постигнато, за нас е изключително незряло то да се разрушава, коментира по-късно пред журналисти заместник-председателят на ВМРО и на парламентарната група на "Обединени патриоти" Искрен Веселинов, цитиран от БТА.

Няма да влизаме в диалог, нямаме желание да взимаме страна в този конфликт, достатъчно неприятно е, че между нашите двама партньори има такова напрежение, търсим разговор на коалиционен съвет и се надяваме събитията да са обратими, коментира заместник-председателят на ВМРО.

Попитан дали има основания да се иска оставката на Волен Сидеров като председател на ПГ "Обединени патриоти" Веселинов посочи, че безспорно от НФСБ ще поставят тази тема на коалиционния съвет и ВМРО ще съобщи позицията си на своите партньори, стремейки се да запази коалиционното единство. 

Четете още в Dnes.bg

*Новината е допълнена в 11:22 часа. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:43 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 4 rate down comment 3
ABBA
преди 5 години
Ааа джурнаглистите споменаа ли, че Сидера казал за Валера, че е човек на Сорос!Ъ?!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 9
s3
преди 5 години
Да свалят и да се самосвалят, все там. Партиотите са бита карта, кешираха си позициите и сами знаят, че на следващите избори са аут.Ама така ще е като правят *** обещания за 300лв. минимална пенсия и други такива. Ние от ГЕРБ не обещаваме нищо, само че ще има стабилитет, т.е. каквото е било, такова и ще бъде.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още