Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

България отчита най-резкия процентен спад в разходите за образование в ЕС

Според данните разходите за образование са намалели до 3,4% от БВП през 2015 г.

2
 
6
 
3
marto1992 до: Императорът
преди 5 месеца
Проблемът е, че никой не трябва да работи за 400лв. И докато има такива, които се навиват да рабоят за тия пари, без трудови договори, с пари под масата и тн... ще има некоректни работодатели и младите хора, като мене ще бягат в чужбина. Сега в същия завод заплатите са от порядъка на 1000-1500лв, а работата, която се върши е двойно по-малко. Тоест и преди 15 години е могло заплатите да са 1000-1500лв, че даже и повече.

А *** не ги вини, че си гледат интереса. Така трябва! Трябва и ние да си гледаме нашия!!! Вместо помощи - данъчни облекчения за работещите родители. Самотна майка - докато не каже кой е бащата - без помощи! Като каже кой е бащата се прави ДНК тест и бащата плаща двойно издръжка на децата. Децата не ходят на училище - взимат се децата от социалните. Извършил си престъпление - без каквито и да е помощи от държавата. И така за всички - ***, българи, турци...
2
 
7
 
2
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
Ами като намаля населението, а по-голяма част от новородените са "***", какво очакват? Трябва една здрава реформа в образованието. Да се прави до 11 клас и последната година да е 2 месеца военно обучение и за двата пола. 2 месеца подготовка за матури и 1 месец за ориентиране към някаква кариера, срещи с работодатели и от сорта. И останалото време да си се готвят я за студентстване, я да се хващат да работят. Ако нямаш средно образование, да ти се отнемат някои права - да си на държавна работа, помощи в намален размер, нямаш право да гласуваш. В крайна сметка, няма как да не можеш да четеш и в същия момент да ти се дава правото да решаваш съдбата на държавата. Всички знаем, от 30-те %-та гласуващи, каква част са със засилена пигментация. Никакви помощи за родилки под 18 годишна възраст. Задължително сексуално образование в училище.
5
 
3
 
1
marto1992 до: Императорът
преди 5 месеца
Не си в час нещо... *** се изнасят масово от България, защото могат да цуцат повече от другите страни. Тия, които решат да се върнат купуват къщите по селата и малките градове, ремонтират ги и има *** махали, които приличат на Бебърли хилс - паркирани бмв-та и аудите отпред, статуи по оградите, кичозен мрамор сложен... И това не са бароните - става въпрос за всички къщи в махалата.

Защо *** след няколко години в чужбина могат да го направят това, а българите след няколко години в чужбина нямат нищо зад гърба си? Защо *** не искат да работят за 400лв, а българите работят по 12 часа за тия пари? И кой е по-глупав? Баща ми, който 2002г работеше като инженер в голям завод за 150 евро на месец и дори ходеше извънредно - "машините да не спрат" или ***, който не иска да си мръдне пръста за тия пари? Май едните образованието на народната република яко ги е "образовало" и сега се топят като народ, а другите неуки и бедни, ама се множат.