Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Анализи

А кой ще спаси гръцките банки

От средата на септември акциите на банковия сектор загубиха 18% от стойността си

1
 
2
 
5
преди 6 месеца
Няма профилна снимка
Юрист-е, но България още не е в Банковия съюз и еврозоната. Това, ако стане, ще е след поне 5-6 години, ако междувременно няма сериозна криза, която още да отложи приемането ни. За гръцките банки няма да плащаме.
6
 
6
 
4
преди 7 месеца
Няма профилна снимка
“...А кой ще спаси гръцките банки...“ Как кой- българските данъкоплатци, разбира се! Защо, мислите, че са склонни да ни допуснат до членство в еврозоната? Въпросният механизъм е такъв, че всяка държава- член на еврозоната ЗАДЪЛЖИТЕЛНО участва с ежегодишна финансова вноска в 3те стабилизационни финансови механизма, един от които е въпросният ESM . Та- съществува хипотеза, при която гърция може отново да поиска финансова помощ от въпросният механизъм, но вече в него ще членува и България и българският данъкоплатец ще изплаща дълговете на гръцките банки- дългове, които не са възникнали от потреблението и натрупването им от бг. граждани. Това е и една от причините да не желая членство на България в еврозоната. Не желая да плащаме чужди дългове- държавни или на чуждите банки.
6
 
5
 
3
преди 7 месеца
Няма профилна снимка
Къде са сега всички онези, които с години декламираха - Вие гърците не ги мислете, те ще се оправят... И това бяха хора от форума до неграмотни емигранти, работещи в Гърция. Май не стана точно така, а?
4
 
7
 
2
mrynmryn до: Sandy
преди 7 месеца
Няма профилна снимка
То не останаха много български банки, вероятно и за добро, предвид последната...
6
 
22
 
1
преди 7 месеца
Няма профилна снимка
А българските кой ще ги спаси, баба ми и дядо ми ли?..Или управляващата ни мафия?