IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Предизборно: Тръмп обеща 10% по-ниски данъци за средната класа в САЩ

Текстът трябва да бъде публикуван до седмица-две, като мярката няма да включва бизнеса

09:42 | 23.10.18 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Американският президент Доналд Тръмп заяви, че неговата администрация планира да издаде резолюция за намаляване с 10% на данъците за хората със средни доходи. Решението идва само седмици преди предстоящите междинни избори в САЩ, които трябва да определят дали Републиканската партия ще запази или загуби контрола си върху Конгреса.

По думите на президента текстът трябва да бъде публикуван до седмица-две, като засега мярката ще важи единствено за хората със средни доходи, съобщава Ройтерс.

По-рано в събота Тръмп заяви, че администрацията му проучва варианти за въвеждане на евентуални данъчни облекчения около началото на ноември, по време на изборите, които трябва да се проведат на 6 ноември.

Обещанието на президента е добре дошло за републиканците, които в момента имат, макар и малко, мнозинство както в Сената, така и в Камарата на представителите. Въпреки че предложението идва в навечерието на вота, президентът уточни, че мярката ще бъде представена преди гласуването, но ще трябва да бъде приета от Конгреса след това.

„Няма да имаме време да проведем гласуването“ преди изборите, заяви Тръмп пред репортери в понеделник.

Президентът, който участва в предизборно мероприятие в Тексас в подкрепа на сенатор Тед Крус, посочи, че последните съкращения не целят да помогнат на бизнеса, а на хората със средни доходи и ще са „в допълнение към понижението на данъците, което вече им дадохме“.

Държавният глава представи предложението за първи път в същата седмица, в която американското правителство приключи фискалната 2018 г. с дефицит от 779 млрд. долара, тъй като предходните данъчни облекчения на републиканците свиха приходите. Дупката в бюджета е най-високата от шест години насам.

През миналия декември Тръмп подписа закон за най-голямата реформа на данъчното законодателство в страната от 80-те години насам, в рамките на която корпоративните налози бяха понижени до 21% от 35% и временно бяха понижени данъците за по-голяма част от гражданите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:14 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още