Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Криптовалути

Петко Карамочев: Доверието при някои криптовалути няма да бъде възстановено

Криптовалутите могат да служат добре като спекулативна инвестиция, но са малко полезни (засега) като истински пари, казва основателят на ИНДУСТРИЯ Технолъджи

0
 
3
 
8
khao до: Императорът
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
защо да хаквам биткоина, по добре теб и да ти източа твоите ... а после иди се оплачи на арменския поп !
0
 
0
 
7
khao до: sms_bgfunds
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
евала, но пак няма да те разберът тиквите ! Особенно Импестора
0
 
1
 
6
khao до: sms_bgfunds
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
евала, но пак няма да те разберът тиквите ! Особенно Импестора
0
 
5
 
5
sms_bgfunds до: Императорът
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
Никъде не говоря за BTC. Но щом не правиш разлика между биткойна от една страна и токените и умните договори от друга, то не си никакъв император, а импотентен на тази тема- и това ти го казва човек, който е създал две ALT от C++ чист код за последната година - с общи приказки тук не вървиш, трябват ти адски много тех. знания специално за тази тема...
5
 
3
 
4
Императорът до: sms_bgfunds
преди 2 месеца
А защо досега никой не хакнал Биткойнченцето, въпреки огромното изкушение поради високата му стойност? - Защото е НЕВЪЗМОЖНО - за да фалшифицираш дори един биткойн, трябва да фалшифицираш цялата верига до началото и, а за това е нужен компютър с такава колосална изчислителна мощ, какъвто не може да съществува, това е смисълът на блокчейнът.
Да направиш фалшив Биткойн е като да направиш фалшиво злато, теоретически е възможно, но практически не.

А ако мислиш, че в бамката парите са "застраховани", значи си много зле. Ако (в България например) стане верижен фалит на бамки, тогава ще видите всички една "застраховка" - защото държавата няма откъде да извади 50 000 000 000 например за да възстановява спестяванията на баламите, дето вярват на бамките.

Криптовалутите имат огромно бъдеще основно по друга причина - уважаваните измежду тях имат ограничено количество - например Биткойните могат да бъдат само 21 милиона, повече е невъзможно математически - или Лайткойнченцата - 84 милиона... докато фиатните пари централните бамки си ги печатат/фабрикуват в неограничени обеми - без покритие - оттам инфлацията като феномен. Криптовалутите са дигитално злато, така са измислени.

Най-голямата измама са точно фиатните пари без покритие.

1
 
3
 
3
sms_bgfunds до: IQ96
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
Ето го най-важното- последното изречение: платете си за измислени конференции, на които празнодумието и спекулацията са до небето.

Един прост пример за токенизация и смарт контракти-
вкарваш в банка 1млн. и един хубав ден отиваш да си ги теглиш.
На гишето лелката ти вика- я си е...и майкат...а, Вчера ни хакнаха и няма пари.
Представяш ли си?- Тези пари не са застраховани, не са като в банката парите, в случай на грешка в софтуера, хакери, служителите, на теб не ти дреме.
Умните договори (и токените под тях) в този вид са НАЙ-ГОЛЕМИЯ майтап и измама, измислена от недоразвит финансов индивид и подкрепена от човешката алчност за много бързи печалби. До 1-2г ще хакнат едни от най-големите умни договори и тогава Етереума удря тоталното дъно и всичко се срива
1
 
5
 
2
Sakamano до: IQ96
преди 2 месеца
Фиатни пари са емитираните от централните банки пари, които служат за разплащателно средство в съответните държави. Те нямат фиксирана стойност и не са обезпечени със злато или други ценни активи. Еврото, доларът, както и повечето от националните валути са фиатни пари.

"Токенизацията" в контекста на статията е трудно да бъде обяснена на човек, ако не е запознат с принципа на криптовалутите и смарт контрактите.
0
 
0
 
1
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
Тъй като съм лаик в тази област, някой би ли ми дал определение на 2-3 понятия: фиатни? (долу- горе ми е ясно за какво иде реч, но искам добра дефиниция); токенизиране на активи???Токенизация???
Мерси.