IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Седалището на BlackRock остава във Великобритания и след Brexit

Само малка част от британските служители на компанията ще бъде пренасочена към Холандия и Франция

10:15 | 24.10.18 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Най-големият в света фонд за управление на активи BlackRock ще запази своето главно европейско седалище във Великобритания дори и след излизането на страната от Европейския съюз (ЕС), премествайки само част от служителите си в Холандия и Франция, предава Ройтерс.

Решението на американската компания, която разполага с около 3 хил. служители само в Обединеното кралство и управлява активи на стойност около 6,3 трлн. долара в световен мащаб, ще запази статута на лондонския офис като най-многочислен сред европейските ѝ подразделения. 

Новината е добре дошла за Лондон и правителството на премиера Тереза Мей, която продължава да търси вариант за балансиране между британските политици и ЕС.

BlackRock е сред най-печелившите финансови компании, на която ѝ предстои да обяви своите планове за Brexit през следващите седмици, като вече се подготвя за най-лошия сценарий при преговорите между Лондон и Брюксел.

Американската компания заяви, че е направила две основни промени в своята структура в рамките на Европа. Първата включва превръщането на нейния офис в Холандия в главно европейски седалище за по-голяма част от бизнеса ѝ с клиентите от ЕС.

Втората промяна, потвърдена още през септември, ще бъде направена в офиса в Париж, който ще се превърне в своеобразен хъб на „алтернативните“ инвестиции като недвижимите имоти и инфраструктурата.

„Подготвяме се за оперативните, правни и стратегически последици от Brexit през следващите няколко години и на този етап може да кажем, че много малко сегменти от нашия европейски бизнес ще бъдат засегнати от нашето решение за удължаване регулаторните разрешения за съществуващите структури в континентална Европа“, съобщават от компанията.

Общите размествания на персонал от Великобритания към континентална Европа през следващите няколко години ще бъдат минимални, споделя източник, запознат със случая. Офисът в Холандия ще прибави между 10 и 20 служители от Обединеното кралство.

Звеното на BlackRock в Париж ще удвои размера на своя персонал, като се очаква по-голяма част от служителите да бъдат наети на местно ниво.

Все пак компанията оставя вратата отворена за бъдещи рокади, в зависимост от това как ще завършат разговорите по излизането на Великобритания от ЕС.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:59 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още