IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Азиатските пазари завършиха със смесени резултати с фокус върху случая "Кашоги"

Японският индекс Nikkei се възстанови частично след големия спад от вторник

11:03 | 24.10.18 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Азиатските борси завършиха сесията в сряда със смесени резултати на фона на растящото дипломатическо напрежение между САЩ и Саудитска Арабия и американските санкции срещу Иран, които трябва да влязат в сила на 4 ноември, съобщава CNBC.

В Япония индексът на сините чипове Nikkei 225 отбеляза ръст от 0,37% до ниво от 22 091,18 пункта, възстановявайки се от предишните загуби. 

Акциите на автомобилния концерн Subaru поевтиняват с 6,06 на сто, след като компанията понижи значително прогнозите си за оперативната печалба за първата част на фискалната година.

На китайските борси континенталният показател Shanghai Composite прибави 0,33% към стойността си, завършвайки сесията при 2603,30 пункта.

Хонконгският бенчмарк Hang Seng приключи на червена територия с понижение от 0,32%, или 81 пункта, до ниво от 25 265,13 пункта.

В Южна Корея измерителят Kospi отбеляза лек спад от 0,40 на сто до 2097,58 пункта, като книжата на Samsung Electronics поевтиняха с 1,39%, а тези на SK Hynx – с 2,75 на сто.

азия азия

Стойността на акциите на стоманодобивната компания Posco отбеляза ръст от 1,15%, след като компанията представи своя отчет за третото тримесечие, който надмина очакванията на пазарите.

Австралийският индекс ASX 200 приключи сесията с понижение от 0,24% до ниво от 5829 пункта, като акциите на компаниите от енергийния сектор поевтиняват с 2,16 на сто. Стойността на книжата на Santos отчете спад от 2,53%, докато акциите на Oil Search поевтиняха с 2,09 на сто, а тези на Woodside Petroleum – с 1,48%.

Американският външен министър Майк Помпейо съобщи, че САЩ ще наложат първи наказателни мерки срещу 21 заподозрени граждани от Саудитска Арабия по повод убийството на критичния към режима на Рияд саудитски журналист Джамал Кашоги. Вашингтон е идентифицирал заподозрени от тайните служби, кралския двор, в Държавния департамент и други служби в арабската държава, които ще бъдат лишени от визи, като съществува възможност за осъществяване и на финансови санкции. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:06 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

Финанси виж още