IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Отчетът за третото тримесечие на Raytheon надмина очакванията на анализаторите

Общите приходи от продажби на американския производител на военна техника са се увеличили с 8,3 на сто до 6,70 млрд. долара

22:22 | 25.10.18 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Американският производител на военна техника Raytheon Co обяви своите резултати за третото тримесечие, които надминаха прогнозите на анализаторите, главно заради ръста в продажбите на бойни ракети и услугите за киберсигурност, съобщава Ройтерс.

Общите приходи от продажби на компанията са се увеличили с 8,3% до 6,70 млрд. долара. 

Според прогнозите Raytheon, както и други производители на оръжия в САЩ, вероятно ще спечелят и от повишените разходи за отбрана, одобрени от администрацията на президента Доналд Тръмп и по-голямото търсене на изтребители и ракети в световен мащаб.

Очаква се продажбите на компанията да нараснат между 6% и 8%, сподели главният финансов директор Тоби Обрайън в интервю пред Ройтерс.

Продажбите на звеното за балистични системи са се повишили със 7 на сто, или с около 2,08 млрд. долара, за третото тримесечие.

Оперативният марж на подразделението, което стои зад продукти като ракети „въздух-въздух“ със среден обхват и бомби с лазерно насочване, се е е понижил до 12,3 на сто.

Продажбите на звеното, занимаващо се с разузнаване, са се повишили с 13% до 1,74 млрд. долара, като оперативният му марж е отчел ръст от 130 базисни пункта до 8,6 на сто.

Raytheon също така прогнозира годишната стойност на печалбите да варира между 27 млрд. долара и 27,3 млрд. долара, което е повече от предишните изчисления – между 26,7 млрд. долара и 27,2 млрд. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:25 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още