IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Валери Симеонов няма да е председател на съвета по етническите въпроси

Председателството на Съвета се поема от вицепремиера Томислав Дончев

15:39 | 25.10.18 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: БТА</em></p>

Снимка: БТА

С решение на правителството вицепремиерът Валери Симеонов се освобождава като председател на Националния съвет за сътрудничество по етническите и интеграционните въпроси към Министерския съвет (МС). Председателството на Съвета се поема от вицепремиера Томислав Дончев.

Правителственото решение, предложено от министър-председателя Бойко Борисов, е прието неприсъствено, съобщи пресцентърът на МС.

Не се съобщават мотиви за промяната. 

Припомняме, че поведението на Валери Симеонов, който отправи нападки към майките на деца с увреждания, стана повод за протести. Засегнатите продължават да настояват за оставката му. Вицепремиерът няколко дни отказваше да се извини за това, че нарече майките „кресливи жени“ с „уж болни деца“. Накрая вчера все пак поднесе извинение, но подчерта, че го прави „по настояване на Коалиционния съвет“.

В съобщението на МС се припомня, че Националният съвет подпомага кабинета в разработването и провеждането на държавната политика по етническите и интеграционните въпроси. Съветът наблюдава Националната стратегия на за интегриране на ромите (2012 – 2020) и на други програмни документи на държавни органи в областта на междуетническите отношения и защитата на правата на български граждани, принадлежащи към етнически малцинства.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:24 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 5 rate down comment 0
KPetkov
преди 5 години
И все пак са кресливи, заявил след като го накарали да се извини :) Направо е като един истински Галилей :)"Накрая вчера все пак поднесе извинение, но подчерта, че го прави по настояване на Коалиционния съвет".
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още