IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Теменужка Петкова: До края на годината България ще обяви търг за АЕЦ "Белене"

Документацията ще е готова до края на октомври

17:35 | 25.10.18 г. 1
<p>
	<em>Снимка: БТА</em></p>

Снимка: БТА

До края на тази година България планира да обяви нова процедура за строителството на АЕЦ „Белене“, съобщи в Москва пред журналисти българският министър на енергетиката Теменужка Петкова, цитирана от РИА Новости.

До края на октомври ще бъде подготвена документацията за процедурата. 

Министърът на енергетиката и водена от нея делегация са в руската столица за шестнадесетото заседание на Междуправителствената българо-руска комисия за икономическо и научно-техническо сътрудничество.

Форумът е под председателството на министър Петкова и министъра на промишлеността и търговията на Руската Федерация Денис Мантуров.

РИА Новости припомня думите на руския президент Владимир Путин в края на май, че  Русия е готова да се върне към проекта за строителството на АЕЦ „Белене“ на пазарен принцип, ако София вземе решение за изграждането на атомната централа.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:35 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 2
birmingam
преди 5 години
Аве тези хорица са се побъркали с тази централа. Нашата мила родина е управлявана от кухарници. И тез кухи *** ще строят централа. Аз преди година писах мнкго по тази тема. Намат капацитет милите. и само дрънкат глупости. Факт. Пример: Всички стоят АЕЦ по много модерен начин, а ние видите ли ,че имаме оборудване строим с технологии от преди 20 год. втори пример: всички обходни пътища за Тунела под Шипка е с 2 ленти( за кого по напред.) Хората вече строят по 4 ленти. Сега и ново 5 автомагистрала Хемус ше я строят с по тесни пътища и ограничени до 120 км. в час. Българска работа му казвали хората. Вожда да се свети името му е страхотен.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още