IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Борисов: При тези параметри на държавата не е сериозно да се иска смяна на властта

По думите на премиера едни нови избори ще струват на държавата още 50 млн. лева

12:08 | 27.10.18 г. 9
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Правителствен пресцентър</em></p>

Снимка: Правителствен пресцентър

При тези параметри на държавата не е сериозно да се иска смяна на властта. Това коментира премиерът Бойко Борисов пред журналисти при инспекцията на участък от строителството на магистрала „Хемус" край Търговище, цитиран от БТА.

Уважавам мнението на всички партии, взети на пленуми, конгреси, каза премиерът в коментар на изказване на председателя на ДПС Мустафа Карадайъ от петък. По думите на Борисов от ДПС трябва да са наясно, че ГЕРБ не дели общините.

По думите на премиера едни нови избори ще струват на държавата още 50 млн. лева.

Борисов припомни как след управлението на кабинета „Орешарски” държавата е платила близо 7 млрд. и е заварила дефицит от -4%. „Сега в следващия бюджет половин милиард лева има повече за образование, повече от половин милиард за здравеопазване, 10% върху заплатите на полицаи отгоре, военни, съдебна охрана, лекари. Половин милиард повече за общините, 150 млн. лева повече за хората с увреждания. Кое е в колапс?”, каза Борисов, цитиран от правителствения пресцентър. 

Повод за посещението на министър-председателя в региона е възникнал проблем с отчуждаването на земи, попадащи в терена на магистрала „Хемус". В момента в Търговище се провежда среща между собственика на земите - агробизнесмена Божидар Митов  и Светослав Глосов, председател на УС на АПИ, както и областните управители на Търговище и Шумен и кмета на Търговище. 

По думите на Глосов няма да има изоставане и строителството на магистралата няма да се забави.

"Става въпрос за оспорване на Подробен устройствен план и за замяна на имоти. Според мен сме се договорили с помощта и на премиера, като медиатор между страните", каза пред журналисти още той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:14 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

9
rate up comment 0 rate down comment 3
Иван Митев
преди 5 години
Централната банка е със съвместни полезно участие и вредна намеса в икономиката.Ръководеният от премиера Бойко Борисов Министерски съвет пренебрегва вредната намеса на Централната банка. Република България е с местна проява на световна грешка за неограничено вредно участие на Централната банка. Допусканата държавна неправилност увеличава страданията на българите.При създадените условия премиерът Бойко Борисов е със съдба на жертва и подсигуряван провал.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 5 rate down comment 6
julian12
преди 5 години
България е икономически и политически труп. Жалко, но факт.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 6 rate down comment 4
крас
преди 5 години
Борисов прави съпоставка с данни от 2014 година касаещи управлението на Орешарски. ДА ГИ НАПРАВИМ И НИЕ С ДАННИТЕ НА УПРАВЛЕНИЕ ЕМИСИОННО НА БНБ КАСАЕЩИ РАЗМЕРА НА БАНКНОТИТЕ И МОНЕТИТЕ В ОБРЪЩЕНИЕ:При Орешарски те са 10 милиарда лева , при борисов 16,8 милиарда лева. За четири години паричаната маса се е увеличила с повече от 60 % и средногодишната инфлация е 15 % !!!Движим се в инфлационна спирала на печатане на пари зад които не стои нищо като БВП. БОРИСОВ СЕ Е ПРЕВЪРНАЛ В ОНОВА КОЕТО БЕ ДОГАН ПРЕЗ 2009 ГОДИНА - човека разпределящ порциите в държавата!!Да печаташ пари и да ги разпределяш без да имаш иконоически растеж и да приемаш като икономика резултатите отчетени от търговските дружества каквито да болниците е не само жалко , но и комично. БИЗНЕСА НЕ САМО ЧУЖДИЯТ , НО И НАШИЯТ НАПУСКАТ ДЪРЖАВАТА. Необходима е смяна на политиката на само в данъчната свера , но и във финансовата!!НАДЦЕНЕНИЯТ ЛЕВ , на фона на ОБЕЗЦЕНЯВАЩАТА СЕ ТУРСКА ЛИРА е пагубно за икономиката ни. ВРЕМЕ Е ДА СЕ ПРОМЕНИ ЗАКОНА ЗА БНБ , И ДАЙ БОЖЕ ТОВА ДА ГО НАПРАВИ ЕЦБ , която с промените в закона на БНБ предстои да се впише като надзорен орган на банковата ни система.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 13 rate down comment 2
Pyramid
преди 5 години
То, ако на хората параметрите се оправят, значи...Значи, Боко сецецтотално провалил. Та, нали, за да ни сринат окончателно, ни сложиха Него...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 16 rate down comment 2
marto1992
преди 5 години
Така си е :) Обаче на много хора не им харесва как се развива държавата... няма вече инженерчета за по 400-500лв, касовите апарати се сменят, данъчни проверки по морето, че даже и задължителни трудови договори... е как българският бизнесмен да работи в тая среда :DИстината е, че ГЕРБ води една беззъба политика. Без да поема рискове, без да прави ключови реформи... а когато почне с реформите - почват и протестите :D :D :D
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 26 rate down comment 3
Стоян Петров
преди 5 години
Борисов на света има неща които се случват не заради тебе, а въпреки тебе.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 21 rate down comment 4
bgMan
преди 5 години
То и да имаш за премиер бивша ммутра не е сериозно ама у нас се случва.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 13 rate down comment 10
Sandy
преди 5 години
Държавата потъва, ще видите кво ще стане, още малко. Има бум на непогасени кредити, при положение, че старите 30% не са изчистени. Само като си помисля кво ни очаква, побиват ме тръпки.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 19 rate down comment 5
redcretin
преди 5 години
Шегаджия. А параметрите на хората - кога?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още