IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Данни за тенденциите в промишлеността и строителството ще са във фокуса на седмицата

През тази седмица НСИ ще публикува информация, свързана с научноизследователската и развойната дейност през миналата година

10:38 | 29.10.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

През тази седмица ще излязат актуални статистически данни, свързани с развитието на българското стопанство – информация за бизнес тенденциите в икономиката и за финансите на държавата.

В понеделник (29 октомври) Националният статистически институт ще даде информация за пътуванията на българи в чужбина и посещенията на чужденци в България през септември 2018 г.

От националната статистика ще разберем какви са бизнес тенденциите в промишлеността, строителството, търговията на дребно и услугите през октомври 2018 г.

Във вторник (30 октомври) НСИ ще публикува цените на производител на вътрешния и международния пазар в промишлеността през септември 2018 г. 

Националната статистика ще публикува финансови таблици за образованието за 2016 г.

Ще излязат данни за производството и доставките на енергийни продукти  август 2018 г.  

В сряда (31 октомври) НСИ ще обяви статистика, свързана с данъци и социални осигуровки за "Държавно управление" за 2017 г. 

В последния ден на октомври 2018 г. ще излязат финансовите сметки за 2017 г. Ще получим и предварителните данни за научноизследователската и развойната дейност (НИРД) през миналата година.

НСИ ще разкрие какви са фискалните данни за подсектори "Централно държавно управление" и "Социалноосигурителни фондове" през септември 2018 г.

За четвъртък няма обявени събития.

В петък, последния работен ден на тази седмица (2 ноември), НСИ ще даде информация за издадените разрешителни за строеж и започнато строителство през третото тримесечие на 2018 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:01 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още