Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Бюджет и финанси

Петър Ганев: Ръстът на икономиката позволява бюджетът отново да бъде рекорден

Продължава абсурдната ситуация, в която официално се планира дефицит, докато на практика се трупат излишъци вече трета поредна година, твърди икономистът

0
 
3
 
4
преди 7 месеца
Извинете ме но докога ще ни натрапвате коментари на хора без никаква представа за реалността ?!Няма ли толкова хора от реалния живот , икономика , бизнес и т.н. , че трябва да слушаме глупостите на тези палячовци от този "иНстИтуТ по ГовеДоЗнаНие"?!
1
 
6
 
3
преди 7 месеца
Няма профилна снимка
абе квото и да го мислите, щом дойде време жената да ражда, това струва 5000 лева под формата на рушвети скрити зад незнам си кви такси за белите работещи граждани.... ние плащаме по 5 бона. После ми говорете за майчиство и помощи .... плащаш зада родиш данъкоплатец, това го няма никъде другаде !
1
 
5
 
2
преди 7 месеца
Няма профилна снимка
Отделно дали ще плащаш 5000 лв при раждане на дете или майчинството ще е 2 години, от които втората си на 400 лв е все тая. 400-те лева може да са основателна причина за невръщане на работа само за малцинствените групи, останалите се връщат по рано или не го правят, но не защото са на кяр че получат 400 кинта отгоре седейки вкъщи, а просто защото децата са прекалено малки и няма отговорна институция която да се грижи за тях, докато работят родителите.

Искат да намалят срока на майчинство, но това ще ги принуди да увеличат помоща за новоредено и накрая нещата пак ще се уравновесят.
1
 
10
 
1
преди 7 месеца
Няма профилна снимка
Не, не, не бро...не точно така в живота. Не всичко е просто числа и разходи, а има хора зад тези числа. С оглед на лошата демография, не мисля, че 2-годишното майчинството събаря бюджета.

Всичко е скачени съдове, за да се върне на работа по рано, някой трябва да гледа детето докато работи майката, т.е да не е проблем за яслите да приемат непроходили бебета, да е гъвкав пазарът на труда, да има почасова ставка...
Всеки работещ човек, който е на повече от минималната има най-малкото финансово интерес да се върне на работа възможно най бързо, защото 400 лв помощи не го греят, при положение че изкарва повече работейки. Проблемът е в липсата на идея как ще се обгрижват и отглеждат децата, по начин който няма да пречи и натоварва работещите им родители.