IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

BNP Paribas с лек спад на приходите заради по-слабо инвестиционно баниране

Оперативните разходи на банката са се увеличили с 2% през тримесечието заради технологични нововъведения

10:08 | 30.10.18 г. 1
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Най-голямата френска банка BNP Paribas обяви във вторник лек спад на приходите за третото тримесечие заради слабото представяне на корпоративното си инвестиционно банкиране, както и на банкирането си на дребно в Европа, предава Ройтерс.

Приходите са се свили с 0,4% до 10,35 млрд. евро, което е под прогнозата на анализаторите за 10,61 млрд. евро. Ръстът на подразделението за международни финансови услуги обаче е допринесъл за общия растеж от 4% на нетната печалба, достигнала 2,12 млрд. евро. 

Оперативните разходи на банката са се увеличили с 2% през тримесечието заради технологични нововъведения – до 7,2 млрд. евро спрямо 7,1 млрд. евро преди година.

„Икономиите, които ще бъдат генерирани, навлизайки в следващата година обаче, би трябвало да ни върнат обратно на положителна територия“, заяви главният финансов директор Ларс Машенил в телевизионно интервю.

Големите европейски банки като BNP Paribas и HSBC, която представи изненадващо голяма печалба в понеделник, се опитват да намерят нови източници на печалбата, докато в същото време харчат усилено, за да са в крак с бързо променящите се технологии и потребителски навици.

Приходите на банките на дребно на BNP Paribas във Франция, Белгия и Италия остават слаби в резултат на трайно ниските лихвени проценти. В същото време приходите от корпоративното и инвестиционното ѝ банкиране отново са се свили заради неблагоприятната среда за търговия.

Подразделението за международни финансови услуги на BNP Paribas, което е двигателят на растеж през последните тримесечия и включва потребителското кредитиране, както и банките на дребно в САЩ и развиващите се пазари, отново се е представило по-добре от останалите отдели през третото тримесечие.

Въпреки това резултатите на подразделението отчитат забавяне през третото тримесечие спрямо предишните основно заради обезценяването на турската лира.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:47 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още