Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Анализи

Забавянето в Европа трябва да сложи спирачки и на Фед

При едновременно отслабване в трите основни световни икономики е ясно, че има проблем

   1| 2    
0
 
0
 
15
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
Мисла от тук сме само на горе....
1
 
6
 
14
Боян до: Sandy
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
Иначе си прав всички ще потънат, но важното е да не се удавиш.
3
 
13
 
13
Боян до: studioaa
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
Човек това, че бълваш неконтролирано невярна информация не я прави вярна. Погледни бюджетите на двете държави и ще разбереш кой вече няма никакъв вариянт да си върне дълговете. Няма как да имаш смешни 2,5 трилиона приходи и да харчиш по 3,5 трилиона или всяка година да харчиш с 40% повече от приходите си и така вече 20 години. А това че американците не плащали данъци, било хубаво, ами на босия *** няма какво да му вземеш, то и нашите *** не плащат данъци сигурно и това е от някаква страхотна полза за българската хазна.
11
 
6
 
12
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
Късно е вече за всичко, света върви към финансов колапс, срив на валутите, златото, цените на имотите, на всичко. Предстои нещо невиждано - в квото и да си вложите парите, ще загубите.
7
 
13
 
11
michaelis12 до: Боян
преди 4 месеца
веднъж вече Хитлер беше напрайл тая грешка - да изплати дълга на Швабия и глей кво стана ..... не знам са ако си изплатат дълга пак към гадните фамилии да не ги занитат отново с нещо, те не че не го напрайха с "бежанците" ама говорим за нещо по-мащабно .....

12
 
12
 
10
studioaa до: Боян
преди 4 месеца
Според бюджетната комисия на Бундестага държавният дълг на Германия е 8 трилиона евро за сметка на 3 трилиона БВП. Това колко % от БВП е? Да не е над 200 случайно? И стига с тия лъжи за федералния дълг на Германия и как това е единствения дълг. Федерален дълг не е същото като държавен дълг. Общия дълг държавен и частен на САЩ е към 55 трилиона $ или 270% от БВП, а на Германия той е към 20 трилиона $ или 500% от БВП. Германският корпоративен дълг е нараснал само с 4 трилиона $ от 2015 насам. Това си е направо експоненциален неконтролируем ръст. Държавните харчове на Германия са от най-големите в света и Германия е на 4-то място по най-голямото данъчно бреме в света. Средният американец плаща 2 пъти по-ниски данъци от средния германец и не само това средният американец има 2 пъти по-малък дълг от германския си събрат.
12
 
6
 
9
majnata до: Боян
преди 4 месеца
Намалява друг път ... имаш ли идея какви дотации се изсипват в немската индустрия ?!
5
 
28
 
8
Боян до: studioaa
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
Германия има 10 пъти по-малко дълг при 4 пъти по-малко население, сам се сети колко ти е тъпо изказването. Като се има в предвид, че дълга на САЩ се качва ударно и неконтролирано, то този на Германия намалява, може би след 5 години дълга на човек на САЩ ще е поне 5пъти повече от на Германия.
20
 
9
 
7
studioaa до: Krieghoff
преди 4 месеца
В цялата история на Германия няма нито един случай на дефлационна криза. Германските лидери реагират на всяка криза чрез печатане на огромно количество нови пари. Германия е една от първите страни, която изоставя златния стандарт заради огромни държавни харчове. Германия има хиперинфлация цели 3 пъти за 20 век и страната е една от най-често фалиралите икономики в Европа в последните 150 години. Германия има дълг 2 пъти по-голям от този на САЩ на данъкоплатец и единствения възможен път за еврото е надолу и още надолу и много надолу...
2
 
11
 
6
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
Швейцарски франкове