Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Бюджет и финанси

Синдикатите пак поискаха премахване на плоския данък

Експерти предлагат повишение на корпоративния налог на 12% и въвеждане на прогресивна скала за облагане на доходите

   1| 2| 3| 4| 5    
1
 
1
 
44
преди 7 месеца
Няма профилна снимка
Това е факт, прав си! Както вече споменах - прогресивният данък работи прекрасно, ако няма корупция навсякъде. Майка ми, за съжаление, все още получава пари в плик, а бива осигурявана на минимума... По този начин няма как да станат не
5
 
4
 
43
michaelis12 до: Ivan N.
преди 7 месеца
да ние имахме нормална икономика и прогресивен данък докат не се пояеиха капиталистите в Буллгарисстан .... и всичко на концесия и нищо държавно, докат в Германия стълбовете на икономиката са държавни както в Австрия и в Швейцария, Ю. Корея и т.н. ...
3
 
2
 
42
michaelis12 до: Biso
преди 7 месеца
няма нужда да снимаш никой, ей ти тука да нема тоя казал оня видел от първа връзка от шеста от на баба си и дедо си ... за заплати не ми се спори става въпрос, пе са с прогресивен данък и с майчинство 2 год. никой не седи една как пишат в съседната статия ...


https://www.brutto-netto-rechner.info/
12
 
5
 
41
mirodes до: Biso
преди 7 месеца
Няма профилна снимка
Хайде на бас,че никой няма да си стегне куфарите ако увеличават данъците от 10 на 20 процента на хора със заплати над 5000 лв.Щото пак в България ще има най-ниската данъчно-осигурителна тежест в целият ЕС.
2
 
7
 
40
Biso до: michaelis12
преди 7 месеца
Няма профилна снимка
"това са тия със 100 бона на година след данъци са 35-40 или не мое сметаш "от първа връзка" от още по първа връзка нещо да ми каеш ?!? ..... :))"

Тук явно грубия тон е нещо нормално. Благодаря, че ми припомни за да не си губя времето в очакване на нормална дискусия.

Информацията с която разполагам е от човек, който получава брутно 5500 евро и му остават чисто 3500 на месец. Брутното на година е 66К евро. Тук разбира се играе роля данъчен клас, със и без деца. За човек без деца и семейство, при горните условия ще получава чисто 3000 евро на месец. Сега само не ме карай да снимам фиша от заплатата на човека за да ти доказвам, че мога да смятам. :)

2
 
15
 
39
Ivan N. до: michaelis12
преди 7 месеца
Няма профилна снимка
Прогресивният данък е приемлив в страни с много по-светла икономика от нашата! Тук пари се дават на ръка, а хората се осигуряват на минималната заплата! Това, което синдикатите се опитват да прокарат, ще удари фирмите, които са на светло, а за другите нищо няма да се промени. Това според теб справедливо ли е? И стига сме цитирали немците, защото на тях им е в културата и възпитанието да си плащат данъците!
8
 
7
 
38
michaelis12 до: Спящият бик
преди 7 месеца
премахването на колониалния данък не е глупости в кръчмата, във всяка нормалн страна данъците са прогресивни и в България беше така преди да дойде окупатора с Демокрацията .....
1
 
5
 
37
преди 7 месеца
Няма профилна снимка
Мислех, че такива глупости може да се говорят само на маса в кръчмата!?
3
 
5
 
36
michaelis12 до: Biso
преди 7 месеца
това са тия със 100 бона на година след данъци са 35-40 или не мое сметаш "от първа връзка" от още по първа връзка нещо да ми каеш ?!? ..... :))
3
 
3
 
35
преди 7 месеца
Няма профилна снимка
"а тези с 1 година са които получават х100 бона заплата на година и не им се изплаща да стоят в майчински"

Това се отнася и за хората с по 35-50К чисти на година - информация от първа ръка.