IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Графика на деня: Шокиращите разходи за Хелоуин

Собствениците на домашни животни в САЩ ще изхарчат близо 0,5 млрд. долара, за да костюмират своите любимци

15:54 | 31.10.18 г. 3
Автор - снимка
Създател
<p>
	Празникът пред Белия дом. Снимка: Ройтерс</p>

Празникът пред Белия дом. Снимка: Ройтерс

Докато децата и младежите се подготвят за Хелоуин, като се нахвърлят върху множество костюми, декорации и бонбони, всички тези разходи започват да се увеличават с шокиращо темпо. Наистина, за някои хора факторът „страх“ не е просто ограничен до Хелоуин, тъй като сметките за кредитните карти причиняват истинска треска в реалния живот малко по-късно. Тази година 70% от американците планират да отпразнуват любимия си есенен празник, а средно всеки ще похарчи по 87 долара.

Хелоуин винаги е бил страхотна новина за американските търговци на дребно и тази година американците се очаква да похарчат общо 9 млн. долара, което е малко по-малко от сумата от миналата година от 9,1 милиарда долара, показват данни на National Retail Federation. 45% от американците ще пазаруват в магазини за отстъпки тази година, докато малко под една четвърт ще направят своите покупки за Хелоуин онлайн. Що се отнася до начина, по който хората празнуват, 70 процента ще раздават бонбони, 50 процента ще украсяват, докато 48 процента ще се обличат в костюми.

Говорейки за костюми, американците ще похарчат 3,2 млрд. долара за призрачни облекла през 2018 г. Най-високо оценяваните костюми за децата тази година са на принцеса, супергерой и прилеп. Сред предпочитанията на възрастните са преобразявания като вещица, последвана от вампири и зомбита.

Разбира се, четирикраките приятели никога не са били забравяни на Хелоуин и най-добрите костюми за домашни любимци през тази годиа са на тиква, хотдог и пчела. Да, лудостта по Хелоуин обхвана и собствениците на домашни животни в САЩ. Повече от 30 милиона души ще изхарчат приблизително 480 млн. долара, за да костюмират домашните си любимци за този Хелоуин.

Тази сума е два пъти по-висока от 220-те милиона долара, заделени за празника през 2010-а година, когато Националната федерация за продажби на дребно започна да провежда подобно проучване за костюмирането на домашни любимци за празника, съобщава MarketWatch.

тиква тиква

Други графики вижте тук

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:29 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 13 rate down comment 7
ABBA
преди 5 години
Освен овцете във стадото, така се броят и сатанистите...За *** ***, лойта на свещите в горящите тиквени фенери е била от.... човешка мас (от човешки жертвоприношения).
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 7 rate down comment 8
majnata
преди 5 години
Който не е съгласен , е...ал съм го !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 14 rate down comment 9
majnata
преди 5 години
Простотията на стадото / особено щатско-канадското и западноевропейското / е безгранична !!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още