Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

България

Пазарът на офис площи: Забавяне на хоризонта

До края на 2022 г. 600 хил. кв. м нови офис площи ще излязат на пазара, сочат данни на Cushman&Wakefield Forton

0
 
6
 
3
neverland до: deant
преди 6 месеца
Няма профилна снимка
Няма драма, бро. Явно това им е стратегията на компаниите. Пляскаш се някъде, където е ниско заплащането и данъците, що годе има асфалт по пътищата и може да те засече навигацията...седиш 5-10 години и после продължаваш напред. За тях няма значение страната, а само разходите за труд и данъци. Утре ще са Молдова, в други ден в Армения... и така. Всичко е точно за тях, защо и за нас да не е?
0
 
7
 
2
преди 6 месеца
Няма профилна снимка
Което е добре, от една страна. Това означава, че за разни компании(гастрольори), които обикалят земното кълбо и търсят евтина работна ръка и данъци, за да се позиционират, вече не е толкова изгодно да са тук. Което означава, че или заплащането, което дават, е конкурентно с други страни или данъците. На нас такива ***, не ни трябват.

Трябват ни такива компании, които ще развиват дейност, въпреки че, ще плащат повече за заплати, отколкото в Индия.
Защо международни компании развиват бизнес в Германия, Франция? Заради евтиния труд или заради ниските данъци там, или защото държавата им дава пари на калпак!?

То е ясно, че всеки бизнес, който се позиционирал на наша територия само заради ниските заплати и данъци, няма бъдеще в дългосрочен план, и рано или късно идва време, когато се покачват данъците и заплатите, и за тях това е краят.
0
 
7
 
1
преди 6 месеца
имам очакване лека полека чуждестранните IT компании да започнат да се местят навън. hp вече започнаха май.