IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Уволнението на Юлен Лопетеги – едно скъпо удоволствие

Баскът получава 18 млн. евро компенсация – третата по по височина сума след подобни раздяли

09:43 | 02.11.18 г.
<p>
	Вече бившият треньор на &quot;Белия балет&quot;. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Вече бившият треньор на "Белия балет". Снимка: Ройтерс

Само 4 месеца, след като пое Реал Мадрид, Юлен Лопетеги бе уволнен. Компенсацията, която баскът получи, е 18 млн. евро, което е третата по височина сума след подобни раздяли. Това коментира редакторът на спортния сайт Gol.bg Веселин Коларов в предаването "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria с водещ Христо Николов.

Той добави, че бъдещето на Лопетеги е станало окончателно ясно след тежката загуба с 1:5 от Барселона в "Ел Класико".

"Рекордьор по най-голямо еднократно обезщетение сред треньорите е Андре Вилаш-Боаш. През 2012 г. той получи 30 млн. евро, след като беше освободен от Челси. От европейските грандове именно лондонският клуб, който принадлежи на руския милиардер Роман Абрамович, е платил най-много компенсации на треньори в последните години", добави гостът.

Той обърна специално внимание и на Жозе Моуриньо. След освобождаването на Лопетеги от "Сантяго Бернабеу", мениджърът на Манчестър Юнайтед е фаворитът за гонене сред колосите на Стария континент.

"Неговата компенсация е 13,5 млн. евро и се предполага, че заради нея още е на работа на "Олд Трафорд". Наскоро фен на "червените дяволи" откри специална сметка, в която да се събере нужната сума за уволнението на Специалния", каза още Коларов.

Той добави, че сумарно португалецът е треньорът, който е получавал най-големите суми след освобождаване, надминавайки своя сънародник Вилаш-Боаш. с с

"На два пъти беше изгонен от Челси, което напълни банковата му сметка с около 37 млн. евро. През 2013 г. можеше да вземе още 19 млн. евро от Реал, но тогава двете страни се разделиха по взаимно съгласие. Интересното е, че сега Моуриньо е сред фаворитите на Флорентино Перес за заместник на Лопетеги", каза още Коларов.

Скоро очаквайте видео с целия разговор!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:04 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още