Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Бюджет и финанси

ИПИ: Бюджетът на социалното министерство не ни убеждава, че идват реформи

Политиките по заетостта са инертни, поставените цели и програмите за тяхното постигане са абстрактни и често противоречиви, пише Явор Алексиев

2
 
5
 
4
преди 7 месеца
Няма профилна снимка
Това е либерален капитализъм и пазарна икономика. Това са правилните насоки, приоритети, а икономиксът и методите му ще приложат разпределението на ограничените средства в правилните посоки! Твоята "теза" е, че трябва да се дава параса наред, като се почне от болните и старите! Не, с бръщолевене и замитане на всичко НЕ СЕ върши работа!
3
 
4
 
3
studioaa до: Whitestar
преди 7 месеца
Тодор Живков вероятно се е преродил в твое лице. Наистина не е за вярване как е възможно някой да има подобни илюзорни възгледи и да вярва, че някой трябва да го храни, да му търси работа, за да няма безнадежност. Но като знам какви са ни преподавателите ни не е чудно какво излиза от университетите ни, което за нищо не става. Тия бръщолевения твоите са пробвани незнайно колко пъти и резултатът всеки път е един и същи... МЪдуро, вашия вожд, нали нали го пробва това подоходно облагане във Венецуела и какво стана там и защо венецуелците бягат от него та нали е много хубаво да си социалист? Честно бих ти подарил еднопосочен билет за Венецуела или Северна Корея или Швеция, което си избереш...
3
 
2
 
2
преди 7 месеца
Няма профилна снимка
Всичко е ясно, социална политика и т.н. трябва да има, но от къде ще дойдат тези пари?! На двама работещи - колко подпомагани ще се падат?! Трябва да има соц. политика (а не пара на ръка) по отношение раждаемостта - на Първо място!На второ - социално планиране на заетите, работещите (за по-добри у-я)! На трето - Квалифицирано управление за намиране на работа при безработните! Тези проблеми не са добре уредени и насаждат чуватва на безизходица и безнадеждност у Младите! Освен това трябва да има ДЕференцирано подоходно облагане за Богатите, ос. за тези с по едно или две деца!!! Липсва ВИзия по тези въпроси!
0
 
8
 
1
studioaa до: Императорът
преди 7 месеца
Няма политическа воля за такова нещо и никога няма да има. Единственото нещо, което може да спре увеличението на държавните харчове е продължителна икономическа криза и срив на приходите съчетан с инфлация в цените на горивата и суровините. А всяка криза започва на финансовите пазари чрез мечи пазар в цените на акциите и облигациите. Нужна е голяма разпродажба на облигации за да се увеличат рязко лихвите и евтиният кредит да секне. Само това може да дисциплинира правителството и така да се печели време докато се отървем от тях.