IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тръмп прогнозира, че САЩ и Китай ще сключат търговско споразумение

Американският президент обвини медиите на фалшивите новини, че пораждат насилие в САЩ

22:08 | 02.11.18 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Американският президент Доналд Тръмп заяви, че е постигнат голям напредък в преговорите за търговско споразумение с Китай и прогнозира, че двете най-големи икономики в света ще сключат много добра сделка, предава Ройтерс.

Тръмп, който говори пред репортери в Белия дом, преди да отпътува за предизборно събитие, потвърди, че ще се срещне с китайския си колега Си Цзинпин в Аржентина за срещата на върха на страните от Г-20 на 30 ноември и 1 декември.

„Имахме много добри разговори с Китай. Много сме близо до постигането на нещо. Те много искат да сключим сделка. Мисля, че ще постигнем сделка с Китай и тя ще бъде много справедлива за всички“, отбеляза Тръмп.

По-рано в петък икономическият съветник на Белия дом Лари Кудлоу заяви, че САЩ и Китай не са близо до споразумение за разрешаване на търговските си различия и че не е толкова оптимистично настроен, както преди, че може да бъде постигнато подобно споразумение.

Тръмп заяви, че ако САЩ могат да постигнат справедлива сделка с Китай, която да отвори пазара му, той много я иска. По думите му търговията ще бъде основна тема по време на срещата му със Си на вечерята на лидерите на Г-20.

В същото време американският президент обвини медиите на "фалшивите новини", че пораждат "насилие" в САЩ. Обвинението бе отправено по-малко от седмица след най-тежкото антисемитско масово убийство извършено някога в страната, предадоха Франс прес и БТА.

"Вие пораждате насилие с вашите въпроси", каза Тръмп на журналистка, която го питаше дали неговата риторика е допринесла за настоящия климат в САЩ.

"Много журналисти пораждат насилие, като не пишат истината. Медиите на фалшивите новини пораждат насилие", допълни Тръмп.

"Ако медиите пишеха по един безпристрастен и точен начин, щеше да има много по-малко насилие в нашата страна", добави той.

Тръмп редовно обвинява така наречените от него "медии на фалшивите новини", че са "врагове на народа".

Преди отпътуването си за Западна Вирджиния Тръмп каза още, че военните няма да стрелят по кервана от мигранти, идващ към САЩ, предаде Ройтерс. Незаконните мигранти, които хвърлят камъни по военните ще бъдат арестувани, допълни той. Този коментар Тръмп направи ден след като намекна, че военните могат да стрелят по хора от кервана, ако те ги замерват с камъни.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:57 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

1
rate up comment 12 rate down comment 4
Pyramid
преди 5 години
Китай (ей сЯ) ке клекне.- Аз т'ка мислим. Дончо Тръмпич.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още