IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Samsung влиза активно в битката на гласовите асистенти

Bixby скоро ще бъде отворен за външни разработчици

15:15 | 03.11.18 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Южнокорейската технологична компания Samsung Electronics планира да пусне нови функции на своя гласов асистент, с които да отправи предизвикателство на американските гиганти, които доминират в сферата на изкуствения интелект, пише Wall Street Journal.

На събитие в Сан Франциско следващата седмица Samsung ще отвори напълно своя асистент Bixby за външни разработчици. Тя търси помощ от тяхна страна, за да може да се бори с големите три играча в областта: Alexa на Amazon.com, Siri на Apple и Google Assistant на Alphabet.

Samsung ще покаже как разработчиците могат да създават функции, които тя нарича “капсули” и които да са конкурентни на “уменията” на Alexa, като поръчването на пица или на такси с гласова команда, твърдят източници, запознати с въпроса.

Освен това Samsung ще разкрие повече подробности за своя смартфон с огъващ се екран, който разработва, като ще покаже функции на телефона, който е с размерите на таблет, включително едновременното използване на три приложения, допълват източниците. По думите им тези планове не са окончателно финализирани.

Компанията води преговори с YouTube, подразделение на Google, както и с Netflix за това как да оптимизира съдържанието в своето устройство с огъващ се дисплей, твърдят източниците. Google и Netflix са отказали да коментират въпроса.

Samsung възлага големи надежди на Bixby, тъй като технологичният гигант се бори за контрола над милиарди свързани с интернет устройства, управлявани чрез гласови команди.

Макар да е играч, който късно се присъедини към този пазар, Samsung има едно основно предимство - всяка година тя продава милиарди телевизори, смартфони и друга домашна техника, в която вгражда своите технологии, твърдят експерти по изкуствен интелект.

Bixby, който дебютира миналата година в телефона Galaxy S8 на Samsung, се използва от 6% от американците, твърди компанията за пазарни проучвания Ovum, която анализира пазара на виртуални асистенти. За сравнение Amazon държи 24% от пазара, Apple - 22%, Google - 20%, а Cortana на Microsoft - 10%.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:27 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

Финанси виж още