IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тръмп: Демократическата партия ще съсипе щата Флорида, ако спечели изборите

Според американския президент ако бъде избран кандидатът за губернатор на Демократическата партия Ендрю Гилъм, в щата ще бъде наложен социализма

10:01 | 04.11.18 г. 4
<p>
	Доналд Тръмп. <em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Доналд Тръмп. Снимка: Архив Ройтерс

На последния си предизборен митинг в щата Флорида преди изборите следващата седмица президентът на САЩ Доналд Тръмп призова поддръжниците си да изберат републиканските кандидати за губернатор и сенатор, заявявайки, че в противен случай Демократическата партия ще съсипе щата, който той също нарича свой дом, предаде Асошиейтед прес, цитиран от БТА.

Миналата вечер Тръмп се върна за втори предизборен митинг във Флорида тази седмица, за да подкрепи кандидатите на своята партия за сенатор и губернатор. Той предупреди, че ако бъде избран кандидатът за губернатор на Демократическата партия Ендрю Гилъм, жителите на Флорида ще плащат високи данъци.

"Те ще наложат социализма във Флорида. Добре дошли във Венецуела", заяви още Тръмп, цитиран от Франс прес.

Президентът на САЩ наблегна на икономиката, включително рекордно ниската безработица, особено сред малцинствата. Освен това той обеща данъчни облекчения за средната класа, отбелязва АП.

По-рано вчера Тръмп проведе среща с избиратели в Монтана, където даде да се разбере, че иска сенаторът от Демократическата партия Джон Тестър да напусне горната камара на американския парламент както поради политически, така и поради лични причини. Президентът на САЩ обвинява Тестър, че е провалил кандидатурата на Рони Джаксън, адмирал от флота и лекар на Белия дом, за министър по въпросите на ветераните. Той беше принуден да оттегли кандидатурата си заради обвинения в лошо поведение на работното място, припомня АП.

"Не съм го забравил и честно казано, това е една от причините да идвам тук толкова често", заяви Тръмп, който посети щата в средата на октомври. "Това, което той причини на този човек, е срамно".

В щата Тексас вече са подадени 4,9 милиона гласа, което е повече от общия брой на гласовете, подадени на предишните избори в средата на мандата през 2014 г., показват данни на местните власти. Тогава гласуваха общо 4,7 милиона души

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:46 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

4
rate up comment 7 rate down comment 1
Стефчо
преди 5 години
проблема там е, че е тръгнала една кафява вълна от Лат. Америка /основно от Хаити/, която почти е заляла цяла Флорида.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 10 rate down comment 2
bgMan
преди 5 години
Хаха.С кво ги плаши.Ами ако се окаже че жителите на Флорида си го искат точно тоя демократичния социализъм?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 5 rate down comment 8
Pyramid
преди 5 години
Сега, като се замисля, война не им трябва, за да се скапят съвсем. Трябва им Доката на власт, само още един мандат.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 6
Pyramid
преди 5 години
ДП, бла-бла-бла. И, може би, щат-фва-двайсет. Докато, Тръмпоний, цялото УСА. Тъкмо, ще си имат тема за вътрешни занимания. Браво на Дончо. Аферим, машалла.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още