IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Протестът срещу Валери Симеонов прераства в автошествие

То ще тръгне в 18.30 ч. от Министерския съвет към НДК

09:30 | 05.11.18 г. 1
<p>
	<em style="color: rgb(102, 102, 102); font-family: &quot;PT Sans&quot;, sans-serif; font-size: 13px;">Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

Трета седмица не спират протестите на родителите на деца с увреждания. Те настояват за оставката на вицепремиера Валери Симеонов. 

Обявено е, че демонстрацията днес ще премине по-необичайно - под формата на автошествие в София, което ще тръгне в 18.30 ч. от Министерския съвет и ще продължи до НДК, съобщава bTV.

Въпреки че Валери Симеонов се извини за думите си към майките на деца с увреждания, протестиращите продължават да настояват той да се оттегли от поста си.

Пакетът от закони, който касае хората с увреждания, трябва да бъде приет в най-скоро време.

Пред Министерския съвет снощи се проведе пореден протест за оставката на Валери Симеонов. Демонстрации имаше и в други градове.

В Лондон 200 българи подкрепиха майките на деца с увреждания. Те се събраха в „Хайд парк”, един от най-големите паркове в централната част на Лондон, който е и един от кралските паркове. Демонстрацията беше разрешена от кралската паркова охрана.

Хората разказват и за цели семейства българи, преместили се да живеят в Англия, заради по-добрите грижи за хората с увреждания.

 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:07 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още