IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Финансовата грамотност на българина се подобрява, твърди експерт

Специално събитие за предприемачеството се организира днес в Перник

10:13 | 05.11.18 г. 1
<p>
	<em>Снимка: община Перник</em></p>

Снимка: община Перник

Финансовата грамотност на българина се подобрява в последните години, заяви пред БНР Стойне Василев, председател на Асоциацията на личните финансови консултанти.

Той коментира какви грешни решения вземат хората по отношение на парите си, като се съгласи, че такова решение е тегленето на бърз кредит за мобилен телефон.

„Да теглим кредит за почивка, за вещи, които се обезценяват, да не си записваме разходите, да не знаем какво се случва с нашите пари“, даде още  примери той. 

Той заяви, че един от най-големите митове за предприемачеството е, че бизнесът трябва да започне с голям капитал.

„Сега човек може да създаде фирма, сайт, онлайн магазин, доста е по-лесно и евтино да създадем бизнес. Все повече хора не харесват корпоративната кариера и търсят начин да реализират целите си“, допълни той.

По думите му малките и средни предприятия са гръбнак на повечето западни икономики, ние трябва да го разберем, за да сме успешни.

Днес финансовият консултант участва в събитие в Перник, организирано с цел да насърчи хората да се заемат със собствен бизнес.

„И в големия, и в малкия град е възможно да се развива бизнес. Има много предимства да се прави бизнес  в град като Перник. Много по-ниските разходи за наем, няма големи разстояния, при по-ниските заплати можем по-лесно да си намерим хора, които да ни помогнат да си развием бизнеса“, каза Стойне Василев.

„Градът е хубав и имаме желание да не бъде на последно място, а на първо като най-добър град за живеене“, каза и Камен Рангелов от Общността на активните хора в Перник. По думите му събитието цели да окуражи младите хора и тези, които искат да стартират собствен бизнес, че това не е толкова трудно.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:35 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 5 rate down comment 5
nkavrakov1982
преди 5 години
Каква финансова култура ?Като гледам как се гълтат ипотечни кредити при дъно на лихвите и надути спекулативно цени на жилищата ,ми е ясно каква му е финансовата култура на българина.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още