IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Amazon разделя втората си централа в два града

В рамките на плана във всяка една от новите централи ще работят по 25 000 души

22:47 | 05.11.18 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Amazon.com Inc. планира да раздели втората си централа поравно в два града, вместо да избира едно-единствено място. Това съобщава източник, запознат с въпроса, пред в. Wall Street Journal. Изненадващото решение ще фокусира ефектите от откриването на новия офис на две места вместо на едно, посочва още изданието.

Движещата сила зад решението да бъдат построени два еднакви офиса в допълнение към централата на компанията в Сиатъл е необходимостта от наемане на достатъчно кадри, посочва още източникът. Ходът също така ще облекчи потенциалните трудности по прехвърлянето и настаняването на служителите, както и други възможни проблеми, свързани с персонала.

В рамките на плана във всяка една от новите централи ще работят по 25 000 души.

Amazon води напреднали преговори за преместването си в няколко града, но все още не е взето окончателно решение кои ще бъдат те, посочват още запознати. По-рано днес стана ясно, че диалогът на компанията с Кристал Сити, Далас и Ню Йорк са в напреднал стадий. Другите възможности включват още Денвър, Торонто, Атланта, Нешвил, Тенеси и Рели, твърдят хора, запознати със случващото се.

Преговорите с най-добрите кандидати вероятно са в малко по-различни фази, според добре осведомени хора. В Северна Вирджиния Amazon води преговори с щатски служители за стимули, а също така преговаря с JBG Smith Properties, публично търгувано инвестиционно дружество за недвижими имоти, за терени в Кристъл Сити, които то притежава, твърдят хората, запознати с въпроса. Част от преговорите включва ограничаването на инвестиционните цели, които Amazon ще трябва да предприеме, за да има право за стимули, казва един от източниците.

Amazon е „всичко друго, но не и предвидим", каза един от хората, запознати с продължаващите преговори във Вирджиния.

Позицията на други градове от списъка на Amazon, като Нюарк, Ню Джърси, е по-малко ясна. Чикаго и Маями доскоро са били в контакт с компанията, но в момента не са в преговори, твърдят някои от хората. Това не означава непременно, че те не работят по темата.

Amazon обяви преди повече от година плановете си да построи второ седалище, което доведе до безпрецедентен процес на наддаване. Компанията обяви, че новата ѝ централа, предназначена да бъде пълно второ седалище за гиганта в електронната търговия, ще донесе до 50 000 работни места и повече от 5 млрд. долара инвестиции за почти две десетилетия.

Amazon успя да извърши търсенето в дълбока секретност, след като обяви през януари списъка с 20 финалисти от 238 града и региона, които са представили предложения. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:33 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още