IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Графика на деня: Най-търсените автомобилни марки в Google през 2018 г.

Лидерът не за първи път печели първото място в тази класация

22:45 | 06.11.18 г. 1
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Класация, изготвена от застрахователната компания Veygo, разкрива кои са най-търсените автомобилни марки в Google през тази година, съобщава Automedia.bg.

Според данните най-търсените автомобили в световен мащаб са Toyota, BMW и Mercedes-Benz. Оказва се, че Toyota е най-популярна в 57 държави, докато интернет-търсенията за BMW и Mercedes-Benz преобладават в съответно 25 и 23 държави.

Японската компания е най-търсената в страни като САЩ, Канада, Австралия, Нова Зеландия, ЮАР, Финландия и Филипините. Осреднената стойност на търсенията за месец отново се оглавява от Toyota със стойност от 7.8 млн., докато друга марка от Япония - Honda, заема втора позиция в тази категория със 7 млн. за месец. На трета позиция е Ford, средно с 6.4 млн. месечно.

Интересна тенденция се забелязва в страни като Норвегия, Холандия и Китай, където най-засилен е интересът към Tesla. Неочакван резултат постига и Hyundai, като корейските автомобили оглавяват класацията в Русия. Не всички производители обаче се радват на засилен интерес - най-малък е онлайн-интересът към марките Pagani, Acura и Chrysler.

Toyota не за първи път печели първото място в тази класация. През миналата година японците също бяха начело, като тогава най-силен интерес в мрежата бе регистриран в общо 71 държави.

(За по-голям размер натиснете върху графиката)

https://www.veygo.com/wp-content/uploads/2018/09/the-worlds-most-desired-motors.jpg

Други графики вижте тук

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:18 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 0
Ivan.r
преди 5 години
Кефи ме как супер бедните страни търсят Ламборгини :D :D :D :D
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още