IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Акциите на ФНИБ АДСИЦ са вписани в Търговския регистър

Предстои разблокиране на парите от набирателната сметка, вписване на акциите в Централен депозитар, КФН и БФБ

09:01 | 07.11.18 г.
<p>
	Магазинът на Мосю Бриколаж във Варна е собственост на ФНИБ АДСИЦ, както и този на Царигардско шосе в София <em>Снимка: brefbg.com</em></p>

Магазинът на Мосю Бриколаж във Варна е собственост на ФНИБ АДСИЦ, както и този на Царигардско шосе в София Снимка: brefbg.com

Увеличението на капитала на "Фонд за недвижими имоти България" АДСИЦ са вписани в Търговския регистър вчера (6 ноември). Това става почти три месеца след крайната дата за внасяне на пари по набирателната сметка по увеличението на капитала, която беше 14 август 2018 г.

Увеличението възлезе на 14 491 925 акции при емисионна цена 1,9 лв. или общо 27,5 млн. лв. Така новият общ брой акции възлиза на 34 641 925 акции.

Предстои разблокиране на парите от набирателната сметка, като дружеството ще може да ги ползва за предварително определената цел, строителство на офис сграда в София в София тех парк (на 4-ти километър, срещу зала Арена Армеец).

За акционерите предстои вписване на акциите в Централен депозитар, след това в Комисията за финансов надзор и накрая за търговия на Българска фондова борса АД. Това ще отнеме общо до няколко седмици.

"Фонд за недвижими имоти България" АДСИЦ отчете 2,9 млн. лв. нетна печалба за деветмесечието на 2018 г., което е ръст ot 13% на годишна база. Приходите са от наеми на инвестиционни имоти, основно два магазина отдадени на веригата Мосю Бриколаж, също офис сграда в Камбаните в София и офис сграда в Бизнeс Парк Младост София.

Печалбата на акция за деветмесечието е 0,079 ст. на акция на база новия брой акции.

Акциите на "Фонд за недвижими имоти България" АДСИЦ поевтиняват с 16,3% в последните 12 месеца до 1,9 лв. за ценна книга и 65,8 млн. лв. пазарна капитализация. Разпределен е и брутен дивидент от 0,0341072 лв. на ценна книга.

Материалът е с информационен характер и не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа. Авторът притежава акции в капитала на ФНИБ АДСИЦ.

Свързани компании:

Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ(BREF)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:39 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още