IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Броят на новите имотни оферти на Острова неочаквано спадна през октомври

Само пет лондонски квартала бележат ръст в броя на новите оферти

11:47 | 07.11.18 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Броят на новите имотни оферти е спаднал с 5,5% във Великобритания през октомври и с 6,8% в Лондон на месечна база, сочи последният индекс за предлагането на жилища.

Последните спадове в цените на жилищата, особено на югоизток и Лондон, може да са отказали много собственици да предложат имотите си на пазара, казва докладът на онлайн компанията в недвижимите имоти Housesimple.

През октомври обикновено се наблюдава ръст в предлагането на пазара, но нивата на новите оферти са се понижили в 59,7% от 100 проучени града, пише Property Wire. Сейнт Хелът на североизток бележи най-големия спад в предлагането – 33,8% в сравнение със септември.

Следващите по големина понижения са от 28% в Салфорд, от 25,6% в Ипсуич и 25,4% в Сейлсбъри.

Най-големият ръст в предлагането през октомври пък се вижда в Лингс Лин с 45,3%, Личфилд с 38,6% и Чичестър с 32,6%.

Броят на новите оферти в Лондон е намалял с 6,8%, водени от спад от 19,8% в Ричмънд на Темза, 15,1% в Хамърсмит и Фулам и 14,7% в Камдън.

Само пет лондонски квартала бележат ръст в броя на новите оферти. В Барнет се вижда увеличение от 10,1%, а в Бексли и Саутуорк – от по 5,6%.

„След ръста в предлагането през септември се надявахме, че това ще доведе до здравословни нови нива на предлагане до Коледа. Но възстановяването в офертите бе по-скоро краткосрочно, тъй като новото предлагане се сви отново през октомври до малко под 70 хиляди. Това трудно може да се определи като срив, но нивата на предлагане се задържат близо до дъното и никой явно не знае как да подкрепи предлагането“, коментира главният изпълнителен директор на Housesimple Сам Мичъл.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:42 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още