IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кремъл не вижда перспективи за подобряване на отношенията след изборите в САЩ

Според говорителя на Кремъл двустранният диалог зависи от Владимир Путин и Доналд Тръмп

16:17 | 07.11.18 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Кремъл не вижда перспективи за подобряване на двустранните отношения между Русия и САЩ след американските междинни избори, в които демократите поеха контрола върху Камарата на представителите в Конгреса.

Победата ще даде на Демократическата партия възможността да блокира дневния ред на президента Доналд Тръмп и ще подложи администрацията му на засилено наблюдение. В същото време източник от Конгреса заяви, че с новопридобитата си власт демократите ще се опитат да изострят американската политика спрямо Русия.

В същото време след вчерашния вот Републиканската партия увеличи мнозинството си в Сената.

„Можем да кажем с голяма доза увереност, че – разбира се, на хоризонта няма ясни перспективи за нормализирането на руско-американските отношения“, заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от Ройтерс.

По думите му продължаването на диалога между държавите зависи от руския президент Владимир Путин и от Доналд Тръмп.

Двамата лидери се очаква да проведат кратка среща следващата седмица в Париж, като по-дълга беседа те може да имат по време на срещата на върха на Г-20 в Аржентина в края на месеца, заяви Песков.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:54 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още