IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Расте производството на месо и млечни продукти в България

Износът се увеличава на годишна база, заяви Румен Порожанов

17:17 | 07.11.18 г. 1
<p>
	<em>Снимка: МЗХГ</em></p>

Снимка: МЗХГ

За първите осем месеца на 2018 г. ръстът в производството на меса и млечни продукти е между 10 и 20%. Това заяви министърът на земеделието Румен Порожанов при откриването на шест изложения за храни в София – „Месомания“, „Булпек“, „Светът на млякото“, Салон на виното“, „Интерфууд енд дринк“ и СИХРЕ. 

Порожанов посочи още, че износът на български хранителни и земеделски продукти е с над 13 на сто по-висок на годишна база, информира агроминистерството.

Огромният интерес към изложенията както от български, така и от чуждестранни производители показва потенциала на сектора, каза Порожанов. Той съобщи, че предстои агроминистерството заедно с бранша да направи кампания в подкрепа на българските производители.  

„Нека да кажем: Да на българските продукти  и отново да акцентираме върху традиционните вкусове и качества на българското производство“, подчерта Порожанов.

В шестте изложения участват над 500 фирми, от които 100 са чуждестранни. Те се очаква да бъдат посетени от повече от 20 000 души.

Как ще се развива земеделието в Европа след 2020 година и какви промени да очакват фермерите в Общата селскостопанска политика (ОСП)? Какви са възможностите за дигитализация в сектора? Разберете на 9 ноември по време на събитието „Клуб Инвестор – Агробизнес.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:44 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 1
ivanrog
преди 5 години
Много интересна ситуация - хем "расте" производството на месо, хем животните са по-малко, хем произведения фураж е с 10% по-малко. Хайде сега "статистици", "контрольори" и "политици" да се разберат.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още