IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Печалбата на 21st Century Fox нараства въпреки трудности с кабелния бизнес

Общата печалба на компанията е в размер на 1,29 млрд. долара

17:38 | 07.11.18 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Медийният гигант 21st Century Fox отчита ръст на печалбата си за последното тримесечие въпреки по-слаби от очакваното продажби в сегмента ѝ с кабелна телевизия.

Кабелният бизнес на компанията, който включва канали като Fox News и Fox Sports 1, е успял да донесе приходи от 4,35 млрд. долара, съобщава в. Wall Street Journal. Това представлява ръст от 4% на годишна база. Въпреки това числата са малко по-малки от очакваните 4,44 млрд. долара от анализатори, допитани от FactSet.

Според компанията по-високите приходи са били засенчени от 5-процентен ръст в разходите, най-вече тези, свързани с излъчването на Световното първенство по футбол.

Общата печалба на компанията е в размер на 1,29 млрд. долара, или 69 цента за акция, през тримесечието, завършващо на 30 септември. За сравнение година, по-рано тя бе в размер на 855 млн. долара, или 46 цента за акция. Очакванията на анализаторите бяха за печалбата да е от 52 цента на акция.

Общите приходи нарастват с близо 3% до 7,17 млрд. долара, но въпреки това са по-малко от очакваните 7,21 млрд. долара.

Значителен ръст от 20% на годишна база се наблюдава при приходите от телевизия, получили тласък от политическите реклами преди междинните избори за Конгрес в САЩ. Увеличението се дължи и на привлечени средства от спортни събития.

Продажбите на филми отчитат спад от 8%.

Акциите на компанията поскъпнаха леко в часовете преди началото на пазарната сесия. От началото на годината книжата ѝ са увеличили цената си с 37%.

В момента 21st Century Fox се намира в разгара на мащабно преструктуриране, в рамките на което ще бъдат обособени по-малки компании, фокусирани върху нови и спортно съдържание.

През август Walt Disney Co. се съгласи да придобие развлекателното съдържание на компанията, включително нейните филмови студия в Холивуд, за сумата от 71 млрд. долара, побеждавайки Comcast. В същото време през септември Comcast  надделя в битката за контрол върху европейския телевизионен гигант Sky PLC, след като Fox се отказа от своя дял.

Печалбата на 21st Century Fox за тримесечието също така включва и данъчен бонус за 220 млн. долара, свързано с решението компанията да продаде дела си в Sky.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:33 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още