IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Президентът на Fujitsu: Човекът трябва да е в центъра на технологиите

Дигитализация, изкуствен интелект, Индустрия 4.0 – във фокуса на тазгодишния Fujitsu Forum

18:11 | 07.11.18 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Investor.bg</em></p>

Снимка: Investor.bg

Високите технологии са ключовият фактор за дигиталната трансформация, но всъщност нищо не може да се случи, без да сложим хората в центъра на тази трансформация. Това бе ключовото послание на президента на Fujitsu Тацуя Танака по време на откриването на годишния форум на компанията в Мюнхен.

„Именно хората са тези, които носят трансформацията. Страстта на някой, който иска да промени нещата, винаги ще вдъхновява другите и ще събира хората“, каза още Танака.

Цифровите технологии правят по-лесно от всякога хората да се свързват, добави Танака. „Дигиталните технологии правят по-лесно от всякога свързването на хората. Всички сме в центъра на голяма цифрова трансформация - технологии като изкуственият интелект и Интернет на нещата ще предизвикат големи промени в нашия бизнес и личен живот", каза той. „ Ето защо Fujitsu се фокусира върху съвместното създаване (co-creation), защото вярваме, че фокусът на тези усилия трябва да е от полза за всички хора".

Акцентът върху хората със сигурност не е случаен, а и самото пътуването до Мюнхен на Танака и сие със сигурност не е най-приятното за последните години, защото едва преди дни мениджърите обявиха официално закриването на завода за компютри в Аугсбург. Над 10 000 топ предприемачи и партньори се очакват на най-голямата вътрешнофирмена конференция на компанията в Европа - през двата дни в Конгресния център на Мюнхен, в непосредствена близост до панаира на града. А едва на 70 километра от тук служителите на компанията не знаят как да продължат кариерите си след две години.

По време на среща с медии и анализатори президентът на компанията Тацуя Танака обяви, че Германия остава важна за Fujitsu както по отношение на креативните идеи, така и по отношение на служителите. „Но искаме да видим тук ръст и развитие“, поясни пък от своя страна директорът за Европа Дънкън Тейт.

Клиентите на компанията се борят с последиците на дигиталната трансформация, а Fujitsu ще се концентира в бъдеще над това да им помогне, стана ясно по време на форума, който през тази година се организира под мотото Co-creation for Success и подчертава ангажимента на японската компания заедно с клиенти и партньори да разработи екосистема, която да насърчава креативността и иновациите, за да насърчи и дигиталната трансформация.

Чрез един от слайдовете Танака обясни, че Fujitsu следва отблизо целите на ООН за устойчиво развитие, които имат за цел да постигнат общество, в което никой не е изоставен. „Това е бъдещето, което се стремим да постигнем", поясни той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 03:54 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още