IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Volkswagen и Daimler се съгласиха да платят за модификации в дизеловите им коли

Концерните ще отделят по 3 хил. евро за модифициране на всеки по-стар дизелов автомобил

22:00 | 08.11.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Германските концерни Volkswagen и Daimler се съгласиха да отделят по 3 хил. евро на автомобил, за да помогнат за редуцирането на вредните емисии от дизеловите двигатели, съобщава Ройтерс.

На фона на сключеното споразумение между германския министър на транспорта Андреас Шойер и ръководството на двете компании за ограничаване на замърсяващите частици, съдът реши, че още още два големи града в страната, Кьолн и Бон, ще се присъединят към забраната за използване на по-стари дизелови автомобили. 

Volkswagen и Daimler са готови да предложат хардуерни подобрения при въпросните коли за своя сметка, сподели Шойер, като добави, че техният конкурент BMW все още отказва да последва техния пример.

Правителството принуждава автомобилните концерни да поемат по-голяма част от тежестта при модифицирането на автомобилите, за да се подобри качеството на въздуха в големите градове.

Новите тестови регулации, които се наложиха в Европа относно отделянето на вреди емисии от автомобилите оказаха негативно влияние върху печалбата на VW, която се е свила с цели 18,6% през третото тримесечие на годината. 

Германският производител, който притежава марките Audi, Porsche, Skoda и Seat, отбелязва спад на оперативната печалба без еднократните ефекти от 4,3 млрд. евро до 3,5 млрд. евро на годишна база. Това все пак е над очакванията за печалба от 3,2 млрд. евро.

Компанията запази годишните си прогнози, според които резултатите „умерено ще задминат данните за миналата година“, а приходите от продажби ще нараснат с 5%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:20 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още