IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Американска компания ще сглобява телефони в Уганда

CTI ще инвестира 10 млн. долара в изграждането на производствено предприятие и завод за сглобяване на нисък и среден клас телефони

13:58 | 09.11.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Американската компания CTI планира да инвестира 10 млн. долара в изграждането на две предприятия за мобилни телефони в Уганда, съобщава Ройтерс. 

Единият завод е предвиден за сглобяване на мобилните устройства, докато другото ще произвежда компоненти за смартфони, посочват от компанията.

CTI се фокусира върху дигиталните технологии, за да предостави ефективни решения в сектори като селското стопанство, енергетиката, здравеопазването и финансите, заявиха представители на компанията по време на среща с местните власти в африканската държава.

Нейният главен изпълнителен директор Майкъл Ландау сподели в интервю пред Ройтерс, че планира да изгради завод в столицата на Уганда Кампала, както и друг в провинцията.

„Надяваме се производството в страната да стартира през първите три месеца на 2019 г.“, заяви Ландау, като добави, че разходите за изграждането на предприятието са планирани да бъдат в диапазона до 10 млн. долара.

В Уганда мобилният сектор е доминиран от южноафриканската компания MTN Group и индийската Bharti Airtel. Силният икономически ръст и високия прираст позволяват на страната да се превърне в благоприятна среда за чуждестранните инвеститори, сред които се открояват Facebook и Google.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:45 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още