Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Бюджет и финанси

КФН: Система със сключване на застраховка само на шофьора няма никъде в ЕС

Малусът достига до 400%, а бонусът само до 25%, защото системата трябва да остане платежоспособна и да покрива настъпилите щети, обясняват от регулатора

   1| 2    
0
 
0
 
15
khao до: mariata
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
що на мен ми отговаряш ?
1
 
8
 
14
mariata до: khao
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
Много интересно как ще се процедира с автомобилите рент-а-кар?! Вече много умни и некомплексирани хора масово ползват рент-а-кар като евтина алтернатива на собствен автомобил.


А как се процедира при оперативен и при финансов лизинг?

И по принцип с този закон не се наказват джигитите, защото повечето от тях карат фирмени автомобили или такива на лизинг!
0
 
11
 
13
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
Егати безумието. Един познат ми каза че в Австралия пращат акта на собственника и той попълвал данните на шофьора. Според тях, ако колата не е открадната е задължение на собственника да знае кой е карал колата му по време на нарушението, което е абсолютно логично. Просто и ясно.
1
 
9
 
12
Sokratus до: крас
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
Поздравления, това с Професионалната отговорност е направо в десетката!
3
 
19
 
11
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
Господа от КФН,

Позволете ми да ви приветствам с новаторските ви предложения да въведене системата БОНУС - МАЛУС на "виновните" и нищо неподозиращи АВТОМОБИЛИ!!

С този ход направо изтрепахте рибата!
НАПРАВО СТЕ ЗА ГИНЕС!!

2
 
26
 
10
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
ИМА ЕДИН ТАКЪВ ЗАСТРАХОВАТЕЛЕН ПРОДУКТ - Задължителната застраховка „Професионална отговорност на лекари и медицински персонал”.

КАКВО ЗАСТРАХОВАТЕ ТАМ БЕ УМНИЦИ ОТ КФН - отговорноста на СКАЛПЕЛИТЕ И ЛЕГЛАТА В БОЛНИЦАТА или ЛЕКАРИТЕ и тяхната отговорност?!!

ВРЕМЕ Е ЦЕЛИЯТ ЕКИП НА КФН ДА ОВАКАНТИ МЕСТАТА!!

ВРЕМЕ Е ЗА ПРОМЯНА И ВЪВЕЖДАНЕ НА РЕГУЛАЦИИ НА УЧАСТНИЦИТЕ НА ТОЗИ ЗАСТРАХОВАТЕЛЕН ПАЗАР.

И само на ЗАСТРАХОВАТЕЛНИЯТ ЛИ??

Ами вижте БЕЗКОНТРОЛНОТО увеличаване на БРОЯ НА БОЛНИЦИТЕ и превръщането на някои от тях в истински финансови пирамиди източващи НЗОК !!

Не говоря за поведението на такива регулатори каквито са в енергетиката , където се стигна до БЕЗУМИЕТО да плащаме ЗА РАЗПОЛАГАЕМИ МОЩНОСТИ НАДВИШАВАЩИ С НЯКОЛКО ПЪТИ КОЛИЧЕСТВОТО НА УПОТРЕБЯВАНИЯТ ОТ НАС ТОК!!

ДЪРЖАВАТА НИ Е ЕДНА ГОЛЯМА ФИНАНСОВА ПИРАМИДА В КОЯТО ПЪРХАТ ИЗМАМНИЦИ ПОКРОВИТЕЛСТВАНИ ОТ КОНТРОЛНИТЕ ОРГАНИ!!

За "добре" свършената работа тези контролни органи ще разпределят два милиарда бюджетни пари събрани от кожите на ДАНЪКОПЛАТЕЦА!!

ВСЕКИ НАРОД СИ ЗАСЛУЖАВА НЕ САМО СЪДБАТА НО И УПРАВНИЦИТЕ!!
2
 
17
 
9
крас до: Sokratus
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
БЕЗУМИЕТО ДА СЕ ЗАСТРАХОВА ОТГОВОРНОСТ НА НЕУДУШЕВЕН ПРЕДМЕТ какъвто е автомобила , а не на неговия ВОДАЧ , се крие в броя на застрахователните полици които се издават в единия и в другия случай!

Към момента има сключена ГО на над змилиона АВТОМОБИЛА!

АКО СЕ ПРЕМИНЕ КЪМ ЗАСТРАХОВАНЕ НА ОТГОВОРНОСТТА НА ВОДАЧА броя на полиците ще падне на ПОЛОВИНА!!

ПАЗАРА ЩЕ СЕ СВИЕ И ТОВА ЩЕ ДОВЕДЕ ДО ФАЛИТА НА ЗАСТРАХОВАТЕЛНИ ПИРАМИДИ ПОДОБНИ НА ТАЗИ НА ОЛИМПИК.

ЛИПСАТА НА НОРМАЛЕН ЗАСТРАХОВАТЕЛЕН ПАЗАР, ОТБЛЪСКВА СВЕТОВНИ ЗАСТРАХОВАТЕЛИ ОТ ВЪЗМОЖНОСТТА ДА ПРЕЗАСТРАХОВАТ РИСКА ЗА ЩЕТИ НАДВИШАВАЩИ ВЪЗМОЖНОСТИТЕ НА ДЕЙСТВАЩИТЕ НА НАШИЯ ПАЗАР.

Нежелението на "нашите" застрахователи да споделят риска и преодстъпят част от премията на ДОКАЗАЛИ СЕ СВЕТОВНИ ЗАСТРАХОВАТЕЛИ среща подкрепата на КФН!!

Всъшност кой УВАЖАВАЩ СЕБЕ СИ ИЗВЕСТЕН ЗАСТРАХОВАТЕЛ у луд да ПРЕзастрахова отговорност на АВТОМОБИЛ за причинени имуществени и неимуществени щети!!!

няма такива луди , освен ЗАСТРАХОВАТЕЛНИ ПИРАМИДИ подобни на ОЛИМПИК , които идват от НИЩОТО и ОТИВАТ В НИЩОТО !!

СТОТИЦИ ХИЛЯДИ БЪЛГАРСКИ ДАНЪКОПЛАТЦИ ПЛАТИХА ПРЕСТЪПНОТО БЕЗДЕЙСТВИЕ НА ТЕЗИ КОНТРОЛНИ ОРГАНИ , КОИТО ПРОДЪЛЖАВАТ ДА СА ЧАДЪР НА РАЗНИ ПЕРАЧНИЦИ НА ПАРИ!!
1
 
20
 
8
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
Не живеем във времето на СОЦА за да бъдем облъчвани по този недопустим баламски начин!!

Тези от КФН отлично знаят, че това което правят го няма никъде по света!!

Как могат да вменяват отговорности на АВТОМОБИЛА , а не на ВОДАЧА ?!!

НАПЪЛНО ГИ РАЗБИРАМ !

Едно е да направиш над 3-ри милиона полици ГО на АВТОМОБИЛИ , друго е да направиш ЕДИН милион полици на ВОЗАЧИ ПОЛЗАВАЩИ МПС-та !!

Във вторият случай този пазар се свива ДВОЙНО и такива ЗАСТРАХОВАТЕЛНИ пирамиди като Олимпик си заминават на мига.

За да драндуца такива ЗАСТРАХОВАТЕЛНИ пирамиди , КФН излиза с безумното решение да продължи практиката на застраховане на ОТГОВОРНОСТТА НА АВТОМОБИЛА , А НЕ ТАЗИ НА ПРИЧИНИЛИЯТ ПТП -то ВОДАЧ!!!

Застрахователния пазар се нуждае от спешно ПРЕЛИЦЕНЗИРАНЕ НА ПРАВОВИТЕ СУБЕКТИ продаващи задължителната застраховка ГО.

От поведението на КФН става ясно, че липсва желание за промяна и изчистването на застрахователния пазар от ГНИЛИ ЯБЪЛКИ!!

ЗАРАДИ ТОВА ПЕРВЕРЗНО ПОВЕДЕНИЕ НА КОНТРОЛНИТЕ ОРГАНИ СТИГАЩО ДО БЕЗУМИЕТО ДА ВМЕНЯВАТ ОТГОВОРНОСТТИ НА АВТОМОБИЛИ , на българския застрахователен пазар липсват СВЕТОВНИ ПРЕЗАСТРАХОВАТЕЛНИ КОМПАНИИ, КОИТО БИХА ПОЕЛИ РИСКА ПО ЩЕТИ НАД ПОСОЧЕНИТЕ КАТО КРИТИЧНИ ЗА ЗАСТРАХОВАНЕТО 20 000 ЛЕВА!!

Кой уважаващ себе си ГОЛЯМ ЕВРОПЕЙСКИ ИЛИ МЕЖДУНАРОДЕН застраховател ще дойде да презастрахова отговорности на автомобили бе господа от КФН ??

Ще идват само такива еднодневке като ОЛИМПИК , които съществуват БЛАГОДАРЕНИЕ НА ВАС и за което вие носите персонална отговорвност!!
1
 
18
 
7
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
... за неделя, 11-ти, във Фейсбук се организира протест във връзка с действията на тези алчни твари и за действията или бездействията на другите алчни твари от правителство и парламент.Има време заинтересованите да съберат информация в кои градове на страната ще се събират хората. Заповядайте, за да им покажем, че им и време да си ходят!
0
 
13
 
6
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
Поредното доказателство, че ид1отите са на власт!!!
Тези хора грам не могат да мислят. Само изпълняват тъ.пи заповеди и преписват от чужди закони, но тъй като са ид1оти преписват възможно най загубеният закон!
Застраховката на автомобила което може да причини вреда по техническа неизправност, трябва да бъде обвързан с техническият преглед и тогава да се плаща. С това се изчерпва отговорността на неипзравният технически автомобил!
Отговорностите на водача, трябва да е лично негова. Затова трябва да си я плаща той! И тук трябва да оставят свобода на застрахователите ако искат да си правят системи за по-ниски вноски ако си примерен шофьор! Но прословутото силово ведомство МВР трябва да им осигури достъп до досиетата на водачите, а това май е почти невъзможно за тях!
Аз лично не разбирам къде проблема или техническата възможност да се реализира това. Но явно като ти е празна главата и ти говорят бръмбарите е
трагично!

:((((