Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

BalREc 2018: Умереният растеж в сектора на недвижимите имоти продължава

Пазарът на жилища следва потребителските нагласи, посочи строителният предприемач инж. Пламен Андреев

0
 
9
 
2
преди 6 месеца
Няма профилна снимка
Само ще вметна за изцепката на планексджията - цените на имотите във Варна тръгнаха надолу, да не говорим, че посочените цени са по-скоро за широк център. Единственото вярно е, че говори за посока запад, понеже няма как да е на изток от централните части на града :D :D :D
1
 
19
 
1
преди 6 месеца
... Ха ха.. Очаквало се забавяне на пазара.. Правилния термин е, очаква се спукване на имотния балон, със зверски надутите цени. Най - накрая признаха че имотите били надценени с 40 %, в големите градове София, Пловдив, Варна и Бургас, и че не съответствали на заплатите. И от кой дойде признанието? От главния икономист на Уникредит Булбанк. Значи с охота банките раздаваха кредити сума ти години, щедро за жилища, и сега все още активно въртят реклами за мечтания дом, въпреки че знаят за това че имотите са с надути до небесата цени.Цялата машина от банки, имотни агенции, брокери на имоти, строителни фирми и спекуланти - собственици, активно чрез медии и преса, платени статии, изкуствено надути цени през обяви за жилища в сайтовете, помпеха балона и нон стоп говореха че такъв нямало само и само хората да глътнат нови и нови кредити. Въпреки редицата доклади и на Европейската комисия и на Българската Народна Банка, на множество икономисти и финансови анализатори, че в България се образува имотен балон, пред медии бяха канени така наречените имотни специалисти, които обясняваха че видиш ли цените били нормални, пазара не бил балонизиран и всичко било спокойно. Най голямата подигравка с хората беше, че всичките тия уж имотни спецове бяха обикновенни брокери на недвижимите имоти, търговците на имоти, които качваха цените по обяви и надъхваха собствениците да породават скъпо и пре скъпо жилищата си, в синхрон с кредитните отдели на банките, най учтиво бяха канени да ни обясняват, че балон нямало и имотите не били надценени. Всичко това доказва за пореден път че хората имат къса памет и лесно се лъжат, водят се по лъжливи и подвеждащи новини и биват облъчвани лесно от платени статии.
Най важното е че, от тук нататък лихвите по кредитите тръгват нагоре, и само нагоре, така че всеки хубаво да си направи сметките на какви цени купува жилище, защото в София масово имотите са надценени с над 30 %, и 40 %, при вдигащи се лихви, поскъпващ живот, който е предшественик на икономическа криза. Както с усмивка казват банкерите... "Вечно лято няма..", А те както знаем никога не губят нищо, брокерите от агенциите си взимат комисионните, а купувачите остават излъгани с купени имоти със огромно завишение в цената, още повече, ако е с кредит на който лихвата от тук нататък само ще расте.