Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Европа

Водят ли прогресивните данъци върху дохода до по-малко неравенство?

Подоходното неравенство не е задължително лошо, когато е следствие от личните усилия, пише Десислава Николова

3
 
0
 
8
cokrat1 до: lozkhris
преди 6 месеца
Няма профилна снимка
Социалната помощ при трайна безработица е неизбежна. Богати са държавите им...могат да си го позволят. И, у нас има вече предостатъчно пари за да се повишат помощите при трайна безработица....но, това тепърва предстои...дано на следващите избори спечели ..правилната партия , за да можем и ние постепенно да се доближим до съвременна цивилизована държава...което ще рече ...добра социална държава. Това не е социализъм...а, капитализъм с човешко лице.
0
 
2
 
7
cokrat1 до: Императорът
преди 6 месеца
Няма профилна снимка
1000 лева коциална помощ е пълна глупост ..."дуче"....посочи си източника...или си го изсмукал от пръстите си....
1
 
18
 
6
преди 6 месеца
Няма профилна снимка
Разбира се, че не. Подоходното облагане е зса свръхбогати държави, като дори там се преминава към някакъв уродлив вид социален комунизъм, който в един момент престава дори да изглежда справедлив. Пример - Канада, Австралия, някои европейски държави. Вземаш по 40% и нагоре от работещите, уж там ги осигуряваш и им показваш красиви градинки и улици, а радаваш помощи на търтеии наричаш това "социална политика". В Австралия се запознах преди много години с един македонец, който живееше там от 20 години и не бепе работил и един ден! Живурка си човечецът с 800 долара на месец в едно стаиче, което също държавата му плаща и щрака с пръсти... Колко раздава Канада на пришълци няма да коментриам, нито Германия... там нещата са известни на всички...Вместо да стилулира с тея пари раждаемостта на собствения си народ и нация....
3
 
23
 
5
преди 6 месеца
Няма профилна снимка
Нормално е да се увеличава неравенството... вдигането на данъка върху дохода е все едно да се пречи на малките да станат големи, бедните да станат богати.. Едно е човек с милиони собственост да печели 1000 лева на месец.. друго е човек без собственост да печели също 1000 лева.

Неравенството може да се намали само ако се облага не дохода, а собствеността и така да се финансира инфраструктурата.. а не с данъци върху доходите или данъци върху потреблението... щото те пак облагодетелстват богатите.. т.е. увеличават неравенството.
2
 
6
 
4
khao до: studioaa
преди 6 месеца
Няма профилна снимка
Още от най-древни времена до Адам Смит и класическата икономика на 18 век е идентифицитан най-големият източник на неравенство и това на са данъците, а фиатните пари.
----
леле, боже вземи си версиите !!! и тогава някъде са установили и че ядрените оръжия са заплаха докато са цъкали на новия си Ай-фон

15
 
23
 
3
преди 6 месеца
През Великата френска революция Франция е банкрутирала заради колониалните си войни и във френската република решават финансовите си проблеми с въвеждането на фиатни пари и инфлация. За по-малко от 2 десетилетия новите пари не стуват почти нищо, а Франция е станала още по-бедна отколкото по времето на последния френски монарх. От настъпилите бунтове и период на хаос на власт идва диктаторът Наполеон. Идването на власт на Мусолини в Италия и Хитлер в Германия е причинено от инфлацията генерирана от разходите за Първата световна война. Още от времето на римската империя инфлацията е причинила първо икономически срив на империята, а после и политически причинен от хаоса и бунтовете. Очевидно дори на децата е, че инфлацията причинява много повече бедност от всяка друга политика и тия глупости на редакцията как инфлацията пълнела хазната показват огромната деградация на икономическото образование в УНСС днес и тоталното невежество по отношение на историята.
21
 
13
 
2
преди 6 месеца
Още от най-древни времена до Адам Смит и класическата икономика на 18 век е идентифицитан най-големият източник на неравенство и това на са данъците, а фиатните пари. Единственият начин за възстановяване на баланса в икономиката е срив в цените на всички активи, най-вече на имотите и акциите, защото те никога не са били толкова надценени в историята. Така след като активите се сринат разходите по имота наем, ипотека намалее рязко и бедността и конкурентно спосбността ще се подобри. Неравенството се причинява от огромната инфлация в цените на активите и когато тази инфлация премине в силна дефлация тогава чувството за бедност ще отслабне. Тъй като инфлацията ще причинява от т.н. социална държава премахването на социалната държава ще спомогне за намяване на неравенството. Срив в цените активите ще има дали чрез хиперинфлация в цената на труда или чрез демографска катастрофа сривът в цените на активите е неизбежен, въпросът не е дали, а кога...
8
 
43
 
1
преди 6 месеца
Няма профилна снимка
Повечето български фирми осигуряват работниците на минимално, а останалото плащат на ръка.
При прогресивното облагане -така ще се получи, че тези които не се осигуряват ще бъдат облагодетелстванни, а тези които плащат ще плащат. още повече.