IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Турция е предала записите от убийството на Кашоги на чуждестранни представители

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган възнамерява да разговаря с американския държавен глава Доналд Тръмп в Париж през този уикенд

15:30 | 10.11.18 г.
<p>
	Турският президент Реджеп Тайип Ердоган. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган. Снимка: Ройтерс

Турция е предоставила записите, които са свързани с убийството на саудитския журналист Джамал Кашоги на представители на САЩ, Саудитска Арабия и страните от Европа, заяви турският президент Реджеп Таийп Ердоган, цитиран от Ройтерс.

Става въпрос за аудиозаписи, в които е документирано убийството на Кашоги. 

„Предоставихме тези записи на Саудитска Арабия, на САЩ, Германия, Франция и Великобритания. Техни представители вече са ги изслушали и са запознати с тях”, заяви Ердоган по време на пресконференция.

Джамал Кашоги, колумнист в американският вестник Washington Post и критик на правителството на Саудитска Арабия и управляващия принц Мохамед бин Салман, изчезна след визита в саудитското консулство в Истанбул, след което стана ясно, че е бил бит и умъртвен при умишлена атака.

По-рано през деня Ердоган заяви, че възнамерява да разговаря с американския президент Доналд Тръмп по време на посещението в Париж по повод стогодишнината от края на Първата световна война.

Вероятно една от темите, която ще дискутират двамата лидери, е именно убийството на саудитския опозиционен журналист, както и наложените върху Иран американски санкции.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:28 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още