IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Макрон призова световните лидери да се обединят

Призивът бе отправен на церемонията за стогодишнината от края на Първата световна война

13:44 | 11.11.18 г. 4
<p>
	Френският президент Еманюел Макрон на церемонията в Париж по случай 100-годишнината от края на Първата световна война. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Френският президент Еманюел Макрон на церемонията в Париж по случай 100-годишнината от края на Първата световна война. Снимка: Ройтерс

Френският президент Еманюел Макрон призова световните лидери да се борят за мира в словото си на церемонията в Париж по случай стогодишнината от края на Първата световна война, предаде Франс прес. 

"Да обединим нашите надежди, вместо да противопоставяме страховете си", заяви Макрон пред събралите се пред Триумфалната арка 72 лидери, сред които президентът Румен Радев, президентите на САЩ и Русия Доналд Тръмп и Владимир Путин, германският канцлер Ангела Меркел, генералният секретар на ООН Антониу Гутериш, шефът на НАТО Йенс Столтенберг и много други, информира БТА. 

Церемонията започна с малко закъснение, след 11 ч. местно време, когато камбаните започнаха да бият, отбелязвайки момента на подписване на примирието, но тогава лидерите още бяха на път към Триумфалната арка, отбелязва Асошиейтед прес.

Президентът Тръмп се поздрави с френския си колега Макрон, канцлерката Меркел и краля на Мароко Мохамед Шести. Президентът Владимир Путин, който пристигна последен, също се ръкува с Макрон, Тръмп и Меркел.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:43 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

4
rate up comment 6 rate down comment 1
korn
преди 5 години
Великите лидери на Великите сили се събрали по случай края на Световната война.Ръкуват се,говорят и утре всички се прибират в държавите си и продължават войната по между си.Същите маймуни сме като преди сто години.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 5 rate down comment 4
majnata
преди 5 години
Бе той Тръмпа с такъв кеф би му отвъртел два шамара ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 6 rate down comment 9
studioaa
преди 5 години
Баболюбът пак се излага с изявленията си. По добре да се скрие под полата на жена си, пардон баба си на сигурно място след като бъде смазан на евроизборите догодина.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 12 rate down comment 5
majnata
преди 5 години
И обединенито е лицемерно като лидерите .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още