IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Гъвкавото отдаване на офис имоти набира популярност в Атина

В Атина вече съществуват 20 сгради, които могат да бъдат наети от отделен човек или за кратък период от време като ден или дори час

18:21 | 12.11.18 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Краткосрочното отдаване на имоти може и да се свързва предимно с апартаменти и ваканционни жилища чрез онлайн платформи като Airbnb и HomeAway, но услугата бързо се разраства и на офис пазара, където нуждите са също толкова големи и искат също толкова гъвкави решения,  съобщава в. Кathimerini.

В Атина вече съществуват 20 сгради, предлагащи напълно завършени и готови за експлоатация офисни пространства, които могат да бъдат наети от отделен човек или за кратък период от време като ден или дори час.

Така например IWG group управлява пет такива бизнес обекта в гръцката столица чрез своите брандове Regus и Spaces.

В свое проучване от имотната компания Arbitrage Real Estate посочват, че IWG планира да открие 15 нови такива центъра през следващите няколко години, като освен Атина се насочва и към пазара в Солун, а в бъдеще и към други локации в страната.

„Подобни пространства в Гърция се предпочитат от фрийлансърите, малките развойни компании и стартъпите, от технологичните компании и като цяло от фирмите, чиято идентичност се определя от съвременната работна среда“, посочват от Arbitrage. Оттам допълват, че подобен вид пространства се ориентират и към работещите в страната международни компании.

Определянето на цената за този вид гъвкави работни пространства зависи от обхвата на услугите, които предлагат, и може да се изчислява в дни, месеци или години. Също така цената зависи и от хората, които ще използват съответния офис. Така например цена за офис в центъра на Атина може да варира от 5 до 350 евро на човек за един месец.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:42 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още