IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пламен Цеков: За стартъпите е много важен първоначалният екип

Компанията трябва да има възможност да се докаже на пазара бързо, посочи изпълнителният директор и съосновател на ScaleFocus

11:29 | 15.11.18 г. 2
Пламен Цеков: За стартъпите е много важен първоначалният екип

За стартъпите е много важен първоначалният екип и да има възможност да се докаже на пазара бързо. Това заяви Пламен Цеков, изпълнителен директор и съосновател на ScaleFocus, в предаването "Бизнес среща" на Bloomberg TV Bulgaria.

Той обясни, че ScaleFocus предлага цялостна услуга за изграждане и поддръжка, за да може стартъпите да се концентрират върху бизнес идеята си и маркетинга.

Цеков съобщи, че компанията му работи освен със стартъпи, но и с големи и средни компании в Европа и Северна Америка.

“ScaleFocus беше създадена с много желание и усилия. Аз и останалите основатели виждахме нуждата от създаването на професионална компания в областта на софтуерните и IT услуги, която да има по-добро отношение към служителите си и да осигурява висококачествени услуги и продукти”, посочи откъде започва успешното развитие на компанията Пламен Цеков.

IT мениджърът напомни, че в България има бум на основаването на стартъпи, но въпреки това целевият пазар за компанията е в чужбина.

“Необходимо е много време за създаването на добър екип в IT сектора. В повечето ситуации голяма част от служителите или първоначалният мениджърски екип е имал досег с основателите под една или друга форма в предишни бизнес начинания”, посочи той.

В България ScaleFocus има офиси в София, Бургас, Пловдив и Варна. Компанията разполага с офис и в Лондон.

Цеков коментира и ситуацията около Brexit.

„Следим с голям интерес преговорите за Brexit. В момента виждаме несигурност на пазара във Великобритания, тъй като клиентите не бързат във взимането на окончателни решения преди края на преговорите между Брюксел и Лондон. От ScaleFocus не изпитваме притеснения, тъй като оперираме на много пазари“, заяви Пламен Цеков.

Повече за предизвикателствата пред бизнеса вижте във видеото

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:05 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 0
sms_bgfunds
преди 5 години
как намерихте първите си клиенти - ами как, откраднахме ги от предишните фирми, където работихме стартираща фирма и бранд - това сигурно е някакъв майтап ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 0
khao
преди 5 години
зада можеш да ги прецакаш на по късен етап, нали така Пламене :):) Колко от съоснователите работят още в твоята фирма ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още