IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Доналд Тръмп и Владимир Путин ще разговарят в Аржентина с акцент върху оръжията

Сирия, Северна Корея и Иран ще бъдат другите теми, които двамата държавни лидери ще обсъдят по времето на срещата на Г-20 в Аржентина

21:00 | 15.11.18 г. 4
<p>
	Американският държавен глава Доналд Тръмп и руският президент Владимир Путин. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Американският държавен глава Доналд Тръмп и руският президент Владимир Путин. Снимка: Ройтерс

Темата за контрола върху въоръжаването ще бъде една от основните теми в дневния ред на планираната среща между руския държавен глава Владимир Путин и американския президент Доналд Тръмп по време на заседанието на страните от Г-20 в Аржентина по-късно този месец. 

Днес Владимир Путин заяви, че е разговарял за кратко с вицепрезидента на САЩ Майк Пенс в кулоарите на срещата на върха на Асоциацията на страните от Югоизточна Азия в Сингапур по въпроси, които вероятно ще заемат водещо място в дневния ред на планираната му среща с Тръмп.

Двамата са обсъдили темата за контрола върху въоръжението и други въпроси.

Прессекретарят на Пенс Алиса Фара от своя страна заяви, че двамата "са засегнали въпроси, които ще бъдат обсъдени, когато двамата държавни лидери отидат в Аржентина за срещата на Г-20".

Путин заяви, че Москва и Вашингтон трябва да обсъдят бъдещето на Договора за съкращаване и ограничаване на стратегическите нападателни оръжия от 2011 г. и ситуацията с Договора за ликвидиране на ракетите със среден и малък обсег от 1987 г.

Тръмп изрази намерение да се оттегли от договора за ракетите със среден и малък обсег, който беше подписан от президента на САЩ Роналд Рейгън и съветския лидер Михаил Горбачов.

Днес Путин каза, че ако той и Тръмп разговарят по време на срещата на върха на Г-20 в Аржентина, както се очаква да стане, те ще обсъдят също темите за Сирия, Северна Корея и Иран.

/БТА/

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:21 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 9 rate down comment 3
ABBA
преди 5 години
Дядо Дони каза, призна, факт!, че на дядя Вова ракетите са по-дълги....Янките се косят, че нямат 1 000 000 000 000 $ да си усъвършенстват ядрената триада (ядрено наземно, въздушно и подводно джепане)/....!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 7 rate down comment 3
0pk
преди 5 години
Крайно време е да си премерят ракетите :]
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още