Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Европа

Утопия ли е безкешовата система в Швеция?

По-голяма част от населението на скандинавската страна вече се адаптира към новите условия за разплащане и подкрепя прехода към дигитална валута

   1| 2    
1
 
2
 
12
крас до: mariata
преди 1 година
Няма профилна снимка
ПРАВ СИ !!

Питай ги имат ли ЦЕНТРАЛНА БАНКА и какво се случва с активите й с които са обзпечени КЕШОВИТЕ ПАРИ.

ЗАДЪЛЖИТЕЛНОТО ИМ ИЗТЕГЛЯНЕ от пазара означава, че Централната им банка е ДЕКАПИТАЛИЗИРАНА И ПЪЛНА с токсични облигации /най вероятно американски/.

ИЗЧЕЗВАНЕТО НА ЦЕНТРАЛНАТА БАНКА върви паралелно с вкарването на всички ЧАСТНИ БАНКИ в системата СУИФТ , контрол на която има в ДВА ЦЕНТЪРА - единият в щата Вирджиния, и другият в Холандия. Освен тях е изграден и трети в Белгия, който се задейства при екстремални ситуации.

ТАКА СЕ ПОСТИГА НОВ ТОТАЛЕН И ПЪЛЕН КОНТРОЛ ВЪРХУ ХОРАТА , КОИТО ПОПАДАТ В ПЪЛНО ФИНАНСОВО РОБСТВО И ЗАВИСИМОСТТИ НА ЕДНА СИСТЕМА.

ИЛИ ПО ТОЧНО КАКТО Е НАПИСАНО ПОД ПИРАМИДАТА НА ЕДНОДОЛАРОВАТА БАНКНОТА - Novus ordum seclorum - Нов световен ред!!

ДОБРЕ ДОШЛИ В НЕГО ГОСПОДА ОТ ШВЕЦИЯ!!
1
 
2
 
11
преди 1 година
Няма профилна снимка
ПАРИТЕ В БРОЙ СА ЗАДЪЛЖЕНИЕ НА ЦЕНТРАЛНАТА БАНКА , КОЯТО ГИ ОБЕЗПЕЧАВА С АКТИВИТЕ СИ.

Е - валутата е опит на ЦЕНТРАЛНАТА БАНКА да се освободи от тази тежест и я прехвърли на ЧАСТНИТЕ БАНКИ , КОИТО ЩЕ ОПЕРИРАТ С ТВОИТЕ СРЕДСТВА.

При тази ситуация възниква въпроса : КАК ЦЕНТРАЛНАТА БАНКА КОНТРОЛИРА Е - валутата НА ЧАСТНИТЕ БАНКИ ?!!

В този виртуален свят на зависимости ПЛАТЕЦЪТ БИ ИЗБРАЛ КРЕДИТНАТА КАРТА пред ДЕБИТНАТА , както е в САЩ, ЗАЩОТО ЩЕ СЕ ДАВАТ ГАРАНЦИИ САМО ПРИ ТОЗИ ВИД ПЛАЩАНИЯ!!

ПРЕДЛАГАТ ЖИВОТ НА ЗАЕМ , ПРЕД ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА НАТРУПВАНЕ НА ВЛОГОВЕ които в баланса на ЧАСТНИТЕ банки са със знак МИНУС.

ТОВА АВТОМАТИЧНО ПРОМЕНЯ И ПРЕНАСОЧВА СВОБОДНИТЕ ПАРИ НА ВЛОЖИТЕЛИТЕ В ЗАКУПУВАНЕ НА АКЦИИ И ОБЛИГАЦИИ, КОИТО НОСЯТ НЯКАКВА ДОХОДНОСТ НА ПРИТЕЖАТЕЛЯ!

СПОМНЯМЕ СИ КАК ИЗГЪРМЯ ПАЗАРА НА ОБЛИГАЦИИ В САЩ И КАК МИЛИОНИ ЛАПНАХА ДРЪВЦЕТО.

АМЕРИКАНСКАТА ФИНАНСОВА СИСТЕМА Е ХРИСТОМАТИЕН ПРИМЕР , КАК НА ЕДИН НЕРЕГУЛИРАН ПАЗАР , С ЕДНА ПЕРЕВЕРЗНА ОЦЕНКА НА РИСКА НА РАЗНИ КРЕДИТНИ АГЕНЦИИ СЕ СТИГА ДО БЕЗУМИЯ КАКВИТО НЯКОИ МОЗЪЦИ КАТО ЦИТИРАНИТЕ В СТАТИЯТА СЕ ОПИТВАТ ДА ВКАРАТ ОБИКНОВЕННИТЕ ХОРА.

Нормално е в такъв момент да запитаме КАКВО СЕ СЛУЧВА С АКТИВИТЕ НА ЦЕНТРАЛНАТА БАНКА , С КОИТО СА ОБЕЗПЕЧЕНИ КЕШОВИТЕ ПАРИ?!!

ИМА ЛИ ГИ ТЕЗИ АКТИВИ ИЛИ НЕ?!!

МИСЛЯ, ЧЕ ПОВЕЧЕТО ОТ ЦЕНТРАЛНИТЕ БАНКИ СА ПЪЛНИ С ТОКСИЧНИ ОБЛИГАЦИИ ОСЧЕТОВОДЯВАНИ ПРИ ТЯХ ПО НОМИНАЛ , А НЕ ПО ПАЗАРНА СТОЙНОСТ.

Наблюдавайте внимателно как в момента водеще ЦЕНТРАЛНИ БАНКИ СМЕНЯТ КУПЮРИТЕ СИ , принуждавайки техните държатели да се освобождават от тях.
Идеята е ясна - ДА СЕ СЪЗДАВА ЕДНО КОНСУМАТОРСКО ОБЩЕСТВО , В КОЕТО ДУМАТА СПЕСТЯВАНИЯ Е НЕПОЗНАТА ДУМА!!
1
 
4
 
10
преди 1 година
Ако живееш в добре уредена страна като Швеция, лесно можеш да помислиш, че кешът е излишен, но дори и най-стабилната държава не е застрахована от форсмажорни събития - природни катастрофи, войни, държавни и банкови фалити, масови безредици, зомби апокалипсис (включвам последното защото намерих сайтове със съвети как да оцелеем при такъв, явно много хора го считат за реална заплаха). В такива случаи кешът се е доказал като най-ефективен.
3
 
8
 
9
majnata до: mariata
преди 1 година
Хахаха...женен , па и *** ... чипът у тиквата му стига ...
2
 
27
 
8
преди 1 година
Няма профилна снимка
Явно шведите вече ги поробиха. Елекгронните пари не са анонимни, следователно те правят зависим. Кешът е анонимен и съответно кешът те прави свободен.
Интересно ако Люсиен е женен и иска да отиде на про сти тут ка, без да се разбере, как ще стане без кеш
8
 
13
 
7
majnata до: lyusien
преди 1 година
"Не не е утопия а реалност..."
За съжаление ... при тебе експериментът дава фира , чипирането е неуспешно.
7
 
11
 
6
Sakamano до: Grosss
преди 1 година
Не виждам какво общо има с биткойна. Електронните пари са си обикновени емитирани от държавата пари в комбинация с електронни разплащателни системи. Ако не те притеснява, че хартийка със себестойност няколко стотинки има номинална стойност от 100 лева, то и електронните пари не би трябвало да те плашат. Но все пак не мисля, че пълното отказване от кеша е добра идея.
9
 
40
 
5
преди 1 година
Мдааа , следва имплантиране на чип у тиквата и готово ...
4
 
35
 
4
преди 1 година
Историите около биткойна ясно показват рисковете .Да не стане така ,че
един хубав ден шведите да се събудят с новината ,че са станали по-бедни и
от българите.
2
 
27
 
3
преди 1 година
Да „швeдваш“?? Вече има швeдска стена, швeдска маса, швeдска сглобка, швeдска трoйка. Повече нововъведения не се приемат.