Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Анализи

Когато теглим чертата

Доходите в България ще останат замразени при липса на ключови фискални и икономически реформи, които да подобрят бизнес средата и да стимулират инвестициите

2
 
3
 
8
Vesko94 до: zap
преди 1 година
Като е била толкова трагична, защо се надпреварваха да продават активите й?
0
 
5
 
7
zap до: Vesko94
преди 1 година
Няма профилна снимка
"... е била на сравнително добро ниво към онзи момент ..."
като изключим трите фалита за 45 г. на соц-икономиката от 1945 до 1989 г., е била на сравнително добро ниво.
8
 
5
 
6
Vesko94 до: kondenz
преди 1 година
Което ще рече, че социалистическата икономика, която така гръмогласно оплювахме през тези години, все пак е била на сравнително добро ниво към онзи момент
15
 
1
 
5
преди 1 година
За подобрение на жизненото равнище е необходимо прекратяване на причините, които сега го задържат.
Водещата причина за задържане на жизненото равнище е държавната неправилност за неограничаваните щети от вредните намеси на централната банка.
При прекратяване на тази вредна за всеки държавна грешка ще настъпят условия за подобрение на жизненото равнище.
0
 
19
 
4
преди 1 година
Няма профилна снимка
Когато чета такива статии, където специалисти (кой повече, кой по-малко) в единен хор говорят на практика едно и също нещо, аз си задавам един и същи въпрос. Защо след като специалистите искат едно и също нещо, то на Практика се Случва Точно Обратното? Отговор нямам, но предположения мога да правя. Само че на нас предположения не ни вършат работа. Трябват ни отговори. И ако тези и/или някои други специалисти, могат да дадат отговор, да побързат да го дадат. Времето не чака.
1
 
20
 
3
преди 1 година
Няма профилна снимка
Много се краде в тая държава...
3
 
27
 
2
преди 1 година
Няма профилна снимка
първия абзац можеше да го обобщите само с ... некадърно управление и лоша съдебна система, щото оправиме ли това, първия абзац от 5 до 10 години сами ще се оправят
2
 
61
 
1
преди 1 година
Няма профилна снимка
Още в началото на статията има някои неточни твърдения:
"Слабият икономически растеж, .......... в съчетание с намаляващото население на страната. Всички те са сред причините за ниските доходи в България."
Слабият растеж е следствие от останалите посочени фактори, а не първопричина за ниските доходи. Освен това, при намаляващо население и липса на служители и работници, доходите растат, а не намаляват.
Основната и единствена причина за ниските доходи е предаването на българската икономика още в зората на демокрацията в ръцете на абсолютно некадърни и алчни бивши членове и приближени на партията-кърмилница. Те разпродадоха на безценица и разпарчетосаха за скрап това, което им дадоха безвъзмездно да управляват и оставиха на улицата квалифицираните специалисти. Тези, които още функционират, укриват данъци, точат ДДС и крадат еврофондове. Не го казам аз, а десетките доклади от ЕК и неправителствени организации.