IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Студенти от ВУЗФ търсят посланика на промяната

До 30 ноември всеки може да номинира онлайн преподавател на ВУЗФ или човек, когото определя като мотивиращ или успешен

14:10 | 19.11.18 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	София Вълчева и Цанислав Генчев. Снимка: ВУЗФ</p>

София Вълчева и Цанислав Генчев. Снимка: ВУЗФ

Студенти от Висшето училище по застраховане и финанси търсят будителя на 21 век. София Вълчева и Цанислав Генчев от Студентския съвет на ВУЗФ стартираха инициативата „Посланик на промяната“, с която целят да открият онзи българин, който е символ на вдъхновение и е пример за подражание сред младите хора в момента.

До 30 ноември всеки може да номинира онлайн преподавател на ВУЗФ или човек, когото определя като мотивиращ, успешен и чрез действията си се е доказал като двигател на положителната промяна. Човекът, който грабне най-много гласове и номинации, ще получи и титлата „Посланик на промяната“.

„Във време, в което има стотици инфлуенсъри, писачи и хора, които са известни просто с това, че са известни, ние решихме да потърсим нашия будител – на младите. Ако преди години хора като Ботев и Левски са били морален ориентир за обществото, то днес границите до голяма степен са размити – и това е нормално. Но е добре да имаме някава категория за човек, когото да виждаме като двигател на промяната. Човек, на когото да се възхищаваме, и който да ни показва, че има смисъл и успехът в България е възможен“, обясни София Вълчева.

София учи в бакалавърската програма „Бизнес психология и човешки ресурси“ във ВУЗФ, като паралелно с това работи и в shkolo.bg - стартъп на годината на състезанието Central European Startup Awards (CESA). Тя е категорична, че всеки ден е от значение и винаги има начин да промениш към по-добро средата, в която се намираш.

На подобно мнение е и Цанислав, който е друго лице зад кампанията:

„Има много вдъхновяващи примери за хора, които проактивно и упорито работят за подобряването на средата в България чрез лични, социални или бизнес постижения в полза на общността. Но не винаги се говори за тях. Искаме да дадем трибуна за тях и техните идеи. Всеки, който иска да участва в инициативата, е свободен да номинира себе си, колега или просто човек, на когото се възхищава и смята за посланик на промяната.“

Цанислав е студент в програмата „Финансов мениджмънт и маркетинг“ във Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ). Основател е на младежката платформа за личностно и професионално развитие YOUth TALENTs. Нейната цел е да помогне за изграждането на мост между образованието и бизнеса и създаване на по-устойчива и благоприятна среда за развитие на младите хора. Цанислав има опит в управлението на човешките ресурси, неформалното образование и дигиталния маркетинг.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:49 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още